Húsvét előtti 40 napos böjt. Ki tartja be? Minden évben tartjátok? Honnan veszitek a recepteket? Régi családi ételeket esztek amiket a szüleitek is ilyenkor? Érzitek pozitív hatását?
En anno vegig tartottam. Egyházi iskolában tanultam. Ezzel a negyven nappal indult es végül anorexia lett belole, a halál szélén 28kg-al. Nyilván nem azt mondom, hogy teljesen butaság, de a nagyon erős nyomás nem egészséges. Szerintem még ha vallási alapon csinálod akkor sem kell a húsvéti időszakban, pontosan abban a 40 napban. A kontroll gyakorlas, elmélyülés stb bármikor csinálható. szemelyszerint én rosszul vagyok attól, hogy az összes ünnep zabalás központú. Nem mindenki, de elég általános. És húsvétkor meg pláne jön a képmutatás.
Tudom, hogy a fiatalok es a felnőttek esetén más az előírás és nem csak az böjt juttatott oda ahova.
Mióta 35 kilósan majdnem belehaltam az anorexiámba nem böjtölgetek mert vonok meg semmit szánt szándékkal a szervezetemtől.
A böjtnek semmi értelme, de aki már pl eleve testképzavaros, azt szépen lesodorja, hiszen "legálisan" nem eszik ezt-azt.
Felejtős.
Nálunk így néz ki egy tipikus böjti menü:
-cápauszonyleves, kaviár, rákfalatkák, polipsaláta;
-bakonyi rácponty, angolnapörkölt;
-harcsapaprikás túróscsuszával;
-franciakrémes, zserbó...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!