Karácsonyi túlevések elleni praktikák?
3 karácsonyi nap alatt 4 helyen lesz jelenésem, ennyi helyre még sose kellett menni így ünnepekkor, és már előre félek a bevitt kajamennyiség miatt.
Lesz halász lé, töltött káposzta, székely káposzta, rántott húsok, szokásos sütik, bejgli és még biztos sok más.
Én szívem szerint nem ennék sokat, de elkerülhetetlen azt érzem. Pasim szüleinél muszáj enni, mert addig tukmálják míg mindent végig nem kóstoltam.
Valahogy megelőzhető a görcsös puffadás, teltségérzet ami utána rám vár vagy ezt küzdjem le?
Gondolom más is jár hasonló cipőben, hogy nagy a család, sok a kaja. :))
Csak úgy lehet elkerülni, ha nem eszel sokat. Keveset mindenből, nagyon tudatosan. Én is beleestem sokszor ebbe a hibába, egyszer karácsonykor úgy bezabáltam, hogy fájó hassal feküdtem utána órákig. Akkor fogadtam meg, hogy ilyet soha többé...
Azóta azt csinálom, hogy mindenből a felét, harmadát szedem, mint amennyit a szemem kíván. Azt képzelem, hogy étteremben vagyok, és annyit szedek magamnak, amire húznám a szám, hogy milyen kicsi az adag. És bőven elég lesz az is, főleg ha sokféle van. Aztán ha mégis úgy érzed az ebéd / vacsora folyamán, hogy még tudnál enni, akkor kérsz még. De úgyis jön még a süti, a bejgli, meg minden, szóval tényleg az van, hogy ha mindenből egy falatot eszel, az is elég lesz.
Tudni kell nemet mondani. Aki tukmálja, annak is. Aki megsértődik azon, hogy nem eszed betegre magad, az nem normális, még ha kedvességből is teszi. A nagymamám volt tipikusan ilyen "egyél már, miért nem eszel, alig ettél!" tukmáló. Ellene csak az működött, hogy visszakérdeztem, hogy "és te miért nem eszel többet, mama?" Akkor mindig elnevette magát, hogy hát ő nem tud többet már. Akkor mondtam, hogy látod, én sem, és akkor megértette. :)
Pasim szüleinél muszáj enni, mert addig tukmálják míg mindent végig nem kóstoltam. - mondjuk bunkókhoz eleve nem járok.
Nem érdekel, az, aki TUKMÁL, aztán beszól - a hátad mögött -, amiért nem eszel mindenből: egy tahó.
a tukmalosok a legrosszabbak...nekem is van ilyen csaladtagom.
Tukmal... ha nem eszel belole: jaaaaaaj de mieeeert ne, valogatos...
aztan ha eszel akkor meg: lattad hogy zabalta...
Borzaszto magyar stilus.
Nemtudom hogy viszonyulsz az etkezeshez ha egeszseges viszonyban allsz a kajaval akkor magadtol abba hagyod amikor eleg. akkor nemtudod magad tulenni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!