Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Kb 50 ezerrel kihúzom hónap...

Kb 50 ezerrel kihúzom hónap végéig?

Figyelt kérdés
Sajnos jött egy hirtelen nagyobb kiadás és egyébként sem keresek sokat, ennyim maradt. 2-en vagyunk a 8 éves kislányommal. Csekkek be vannak fizetve, gyerek étkezése ki van fizetve, tisztítószer, tisztálkodási szer szerintem minden elég lesz hónap végéig. Szinte csak ennivalót kell venni plusz ha beteg lesz a lányom gyógyszert vagy ami kell. Ennivaló is van egyébként. Több kg krumpli, hagyma, befőttek, alap élelmiszerek vannak, csak mégis aggódom, mert ilyen még nem volt.

2023. nov. 12. 19:13
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
46%

"Egy van neki és nem számított arra hogy a gyerek apja lelécel.."

??

Ne haragudjatok, 2023-at írunk, a csapból is ez folyik, ezt mindenkinek bele kell kalkulálni gyerekvállaláskor.

2023. nov. 13. 11:12
 22/28 anonim ***** válasza:
44%

Számomra félelmetes, hogy nők százai vállalnak SEMMIRE gyereket!

Semmire, szó szerint... mert "apuka lelécel" - igen benne van, ezért kell elég fizetéssel gyereket csinálni, ha apuka lelécel, szerencsétlen gyerek ne éhezzen már.

De túl sok nőnek ez már nem jut el az agyáig.

2023. nov. 13. 16:37
 23/28 anonim ***** válasza:
78%
Ritka az a nő, aki a semmire vállal gyereket. Általában úgy szokott ez történni, hogy van mindkettejüknek egy aránylag normális fizetése, amivel lehet tervezni. Persze sokak fejében megfordul röviden, hogy azt a gyereket egyedül is el kell tudni tartaniuk, de még olyankor is bíznak a rendszerben, hiszen apunak törvényi és erkölcsi kötelessége támogatni a saját gyerekét, plusz ugye normálisan keres a nő is, reálisan számolva menne egyedül is neki. Csak elfelejti belekalkulálni, hogy a munkabére 3 év alatt jelentősen csökken a reálértékéből (2-3 év kimaradás, plusz átállás egy ovikompatibilis munkarendbe nem jövedelmező), de még talán így is sikerül neki, ha apu lelécel. Viszont azzal reálisan nem lehet számolni előre, hogy majd évek múlva egyszercsak lesz egy covid, egy háború a szomszédban, plusz a kormány is annyira inkompetens, hogy a normális fizetésed utána gyakorlatilag semmit nem ér majd, apu meg lelécelt, és még azt is meglépte, hogy azontúl feketén dolgozik, nehogy bármennyi gyerektartást is fizetnie kelljen.
2023. nov. 13. 17:58
 24/28 A kérdező kommentje:
Akkor én meg mondhatom, hogy van saját házam hitel, kölcsön nélkül, igaz örököltem úgy lett, de akkor is csak az enyém. Sok nő ezt nem mondhatja el. Nekem nem kell félni, hogy nem tudom fizetni vagy esetleg mikor raknak ki minket egy albérletből. Vagy épp ha szétmegyünk én húzhatok el, a pasi meg marad vagy adhatjuk el a házat.
2023. nov. 13. 19:23
 25/28 anonim ***** válasza:
75%
Itt az utolsó kommentelőkhöz szolnék.Nem magam vállalok egy gyereket hanem ketten vállaltuk.Tudatos férfi nem " lécel" le.Két fizetésre vállaltuk nem egyre.Világba nem hagynám el a páromat. Egyedül egy nő 2023ban hol keres annyit hogy egyedül feltudjon nevelni egy gyereket, lakbért, számlákat fizetni? Két ember vállal gyereket nem csak a nő.
2023. nov. 13. 19:43
 26/28 anonim ***** válasza:
27%
Előző majd erre térjünk vissza 10 év múlva, hogy együtt lesztek-e még. Ismerek olyat, aki bizonygatta, hogy ő meg is halna a párjáért, sose hagyná el. Aztán 2 év múlva már valófélben voltak, mert megcsalta a 3 gyerek mellett. Sajnos a mai világban nagyon naiv, aki azt hiszi majd pont ő lesz a kivétel.
2023. nov. 15. 10:51
 27/28 anonim ***** válasza:
78%
Oké, ezen rettegjek addig ameddig el nem hagy? Érdekes felfogás.
2023. nov. 15. 11:30
 28/28 anonim ***** válasza:
0%
Nem kell rettegni, ha annyi gyereket vállal sz ember, amennyit el tud egyedül is tartani. Bármi megtörténhet, akár baleset, halál is, ami miatt egyedül marad valaki a gyerekkel. Ezekre az eshetőségekre is fel kellene készülnie mindenkinek, nem ész nélkül vállalni gyereket. Pl akinek 50 ezer marad 12-én, annak nem volt jó ötlet gyereket vállalni. Gondolom pénzes pasi volt és azt hitte, majd a gyerekkel magához tudja láncolni. De a mai világban már nem így működnek a dolgok.
2023. nov. 15. 23:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!