Miért van az, hogy valaki szereti a véreshurkát meg a vért, de én már attól is undorodom, ha a sonkán látok egy vérpennyet, vagy a húsban pirosat, a hús csomagolásában vért?
Hidd el, van olyan is, aki szereti a véres hurkát, vagy a a hagymás vért, de a felvágottakban talált véres, véresnek látszó részektől ő is viszolyog.
A véres hurkába már a készítés során sem nyersen kerül bele a vér, ami csak egy része a hurkának, van abban más is, de valóban megszínezi a hurkát, de az nem vörös lesz, hanem sötétbarna már az abáláskor is, megsülve pedig fekete.
A felvágottakban talált élénk vörös színt a nyers vérrel kapcsolja össze az ember agya, ami azért kérdéses, hogy valóban az-e, nem pedig ételfesték.
Valószínűleg csak nem ettél még jót, ezért társítasz hozzá negatív előítéletet.
Én pl nagyon szeretem a sült hagymás vért, szerintem szuper finom. De ez egyéni ízlés is jórészt.
Amúgy a húsokból szivárgó folyadék valójában nem vér hanem sejtközi folyadék ami a benne lévő bilirubintól piros.
Mert a felvágottat nem sütöd meg, így nem tudod eltüntetni a vérszínű részt, csak ha kivágod. Mivel a nyers hússal, vérrel azonosítod, ezért undorodsz tőle.
A véres hurkát jól megsütve feketésnek látod, nem hasonlít a vérre és isteni finom.
A felvágottakon a nyers hús színű pirosas foltoktól én is rosszul vagyok, ki szoktam belőlük vágni.
Viszont a nyers húsban engem nem zavar, mert sütéskor úgyis eltűnik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!