Szalakáli mire jó? Sütőpor vagy szódabikarbóna helyett van?
Én nem ismerem csak hatlapos (vagy ahányra csinálod) sütibe felhasználását, na az fincsi. Legalábbis személyesen csak ezzel találkoztam.
Köszi :)
Hát mivel a hatlapos tésztája lapos, gondolom nem a tészta felfújására használatos. Viszont emlékszem, hogy az íze nem kellemes a tésztákban, így nem is értem, miért nem mellözik inkább.
Ez most úgy jutott eszembe, hogy keresztanyáméknál kb vagyon számra volt bespájzolva a szalagálé és sok tésztán érezhető volt, mert nem spórolt vele. Szeintem nála ez már függőség volt 🤣
z is picit megemeli, omlóssá teszi mint sütőpor vagy a szódabikarbóna. de inkább omlóssá tesz mint feljújja. pll házi babapiskót is ezzel készíthető.
azért nem elterjedt mert sütés közben ammónia keletkezik szóval konkrétan húgyszag lesz az egész konyhában közben
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!