Dísztök, vagyis Halloween tök faragás után meddig áll el, meddig bírja?
Szerintem is a mostani meleg időben nem áll el annyira, mint az átlagos 0-10 Celsius-fokos októberben. De jellemzően pár nap után megadja magát a kifaragott tök. Gondolom, a fajtától is függ, meddig bírja.
(Egyéni véleményem, ha nem a kertben terem (dögivel), akkor drága mulatság a Halogéntök faragás.)
Ebben az időben sajnos nem bírnak sokat. De hűvösben nekem másfél hétig is bírták.
Többféle módszer is létezik az élettartam kitolására. Pl hajlakk. Vagy a belsejük kifertőtlenítése is elodázza a rohadást.
Most láttam a neten egy amerikai nő videójában. A Tök tetejét felnyitva nem kapargatta a magot és a trutyit, hanem robotgéppel oldotta meg ügyesen és gyorsan. A szemeket, orrot pedig nem késsel faragta ki, hanem fém süteménykivágó formát használt, amit fakalapáccsal beütött. Nagyon hatásos módszer!
Majd jött a nagy trükk, a kivágott részeket bekente vazelinnel, amivel eléri, hogy lassabban rohadjon el a tök!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!