A Monin Pumpkin Spice sziruppal, tényleg lehet majdnem olyan tökéletes PS.kávét készíteni mint amit a Starbucks-ban kapni?
Igen, a tökkel otthon vacakolni nem érdemes, totál szívás, és elõbb lesz gusztustalan mint finom. Ezt mondtam már korábbi kérdéseknél is.
De ja, a legtöbb kávézó két pumpálásnyi szirupra teszi rá a dupla eszpresszót, és arra a textúrált tejet.
A Starbucks amcsi, szóval õk fürdenek a szirupban, ott több. Tehát ez otthon a konyhában kb 3-4 evõkanál.
A kávét talán french pressben vagy kotyogósban lehet olyanra fõzni, mint egy kávézós espresszó, és érdemes kicsit kevesebb vízzel is dolgozni, ha nem akarsz americánóhoz hasonló, vizesebb verziót.
A tejet kb 55-60 fokra melegítsd, tejhabosítóval textúrázd, aztán körkörös mozdulatokkal tartsd mozgásban, különben szétválik, az alja flat white lesz, a teteje meg kappucsínó hab.
Minél zsírosabb a tej, annál könnyebb vele dolgozni, növényi tejekbõl direkt barista verzió kell, különben szétválik, nem habosodik, darabos lesz. Talán a mandulával a legegyszerûbb dolgozni, ha vegán vagy, ezt ajánlom.
Sok sikert 😊
Ja és a Monin szirupok azok, amiket a legtöbb kávézó meg étterem használ, én 8 évet dolgoztam velük, jók.
Starbucksnak saját márkás szirupjai vannak, de annyiban azért nem másak.
Néha a pumpába belekristályosodik a cukor, ilyenkor egy vödör forró vízbe beáztstod, ezt át is pumpálod rajta, és újra jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!