Hogyan válhatok immunná a koffeinre? Hogy el tudjak aludni este?
Szeretem az izét (kapszulás) de sajnos nem tudok elaludni egészen éjjel 2-3-ig, ha 6 óra után iszok. Így is csak 12-1 körül.
Hiába fogyasztom már évek óta, ez van. Van valami praktika erre?
Koffeinmentest nem szeretem, a koffeinmentes kapszulás kávé nagyon rossz minőség (mindegyik, már próbáltam).
1. Ne igyál 6 után kávét.
2. Igyál koffeinmenteset.
Egyszerűen csak rászoktatod magad arra, hogy csak reggeltől délutánig igyál kávét és ennyi.
Én is imádom a kávét de eszembe sem jut estére inni. Reggel, délelőtt és du 2-3 körül iszom, utána már nem.
Esetleg instant cikória kávé? Nem kapszulás...
Vannak ma már olyan koffein mentes kávék hogy meg nem mondom róla hogy nem eredeti.
Este már rendes kávét ne igyál.
Klasszikus szállóige, de igaz is.
Öregember kihívta az orvost (talán nem is pont ezért), azt mondja, nem tud aludni.
Orvos benyomott neki egy koffein injekciót. Esetleg azt lódította hozzá, hogy altató.
Öreg nyugodtan aludt ezután.
Pontosan nem emlékszem már az orvosi magyarázatára, de van ilyen, hogy a koffein feljavítja valaminek a keringését, ami kell a jó alváshoz.
Magam részéről ismerem azt is, amikor a koffein úgy kicsinál, hogy éber éjszaka lesz stb.
De van olyan is, hogy még jobb tőle az alvás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!