Előbb tervezitek a heti menüt, vagy előbb bevásároltok?
Próbálom előre tervezni hogy mit fogunk enni a héten, de elég nehéz minden napra A, B, C, D tervvel előállni. Sajnos amelyik boltokba járok ott nagyon gyakori hogy nem lehet kapni valami teljesen alap dolgot, most pl borsót nem tudok venni, hiába terveztem borsófőzeléket. De ez csak egy példa a sok közül.
Még rosszabb ha egyik boltban már megveszem az egyik romlandó összetevőt, és a másik boltban meg nem kapok olyat ami kéne még hozzá, így pánikszerüen kell valamit kitalálnom hogy ne romoljon rám amit már megvettem.
Volt már hogy egyszerűen vásároltam ami épp volt és szeretjük, de akkor nehéz volt úgy főzni hogy csak xy összetevők vannak..
Hogy oldjátok meg? Hány opciót terveztek egy napra? Vagy vesztek mindent amit szerettek és épp elérhető, aztán majd abból alakul valami menü?
Hát nem tudom, nekünk már így is túl kevés a hely, de mindegy, nem a lakberendezés a kérdés témája.
Fagyasztva kevés ételnek marad normális állaga. Főzelékeket szoktam lefagyasztani, az jó kiolvasztva. Más nem annyira.
Betartanám ha tudnám. 😅 covid előtt működött, hétvégén kitaláltuk milyen kajákat kívánunk a héten, bevásároltunk hozzá, és azt főztünk. Azóta viszont konstans hiány van mindenhol csomó dologból + meg is szüntettek több terméket amit régen szerettünk, így sokkal nehezebb azóta.
Fagyasztani nem csak készételt lehet ganem pl ha akciós a hús, veszel 3szor annyit mint szoktál és nyersen szeletelve vsgy kockázva befagyasztod. Legközelebb azt elore kiolvasztod es ugy fozol.
Pl csak azzal ha 1800 forintos csirkemellet akciosan veszel 3 kilot 1400ert az mar 1200 ft megtakaritas. Csak a csirkemellen. Tesztat is vegyel akkor amikor akcios. Meg csicserit, babot stb. Ezek örökké elállnak. Így lehet spórolni.
Húst nem eszünk. 😅
Bab többnyire van otthon, de ha elhasználom akkor pótolni kell, és ez nehéz ha hetekig nincs a boltban.
Meg a friss zöldséget nem tudom tárolni, fagyasztóban rossz lesz az állaga.
Amiket írtam azok csak példák voltak, nem a konkrét kajára kerestem alternatívát, hanem inkább az érdekelne hogy más is belefut-e ebbe hogy nehéz beszerezni a dolgokat, és más hogy oldja meg…. lehet hogy rosszul fogalmaztam.
Nekem, az összes ismerősömnek, szakácskönyveknek és a fél internetnek is. 🤷♀️
Érdekes módon sem én, sem a környezetem, sem az általam ismert szakácskönyveknek, internetes oldalaknak nincs ilyen véleménye, éppen ellenkezöleg, az egyik lehetö legjobb, legkíméletesebb és legegészségesebb módszer élelmiszerek és kész ételek tárolására.
De ha ennyire elfogult vagy, akkor ne fagyassz semmit, ugyanolyan értelmetlen számodra, mint a kérdésed kiírása is.
Csomó mindent fagyasztok sikerrel, a friss roppanós kisütni való zöldség nem tartozik ezek közé, ettől még használom a fagyasztót 😊
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!