Főtt vagy sült hús elveszti-e a fehérje tartalmát?
Figyelt kérdés
2010. okt. 16. 22:38
2/4 anonim válasza:
Ugyan úgy, mint a tojásnál, a fehérje hő hatásra kicsapódik, szerkezetét veszti, könnyebben emészthető lesz ( az ember erre evolválódott). A szerkezetvesztés azt jelenti, hogy kisebb egységekre esnek szét: a fehérjetartalom pedig alapvetően az aminosav tartalom( legkisebb építőegység)
3/4 anonim válasza:
" szerkezetét veszti,"
Módosul, részlegesen átalakul.
4/4 anonim válasza:
a fehérje irreverzibilisen denaturálódik, nem?:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!