Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Főtt vagy sült hús elveszti-e...

Főtt vagy sült hús elveszti-e a fehérje tartalmát?

Figyelt kérdés
2010. okt. 16. 22:38
 1/4 anonim válasza:
nem
2010. okt. 16. 22:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
Ugyan úgy, mint a tojásnál, a fehérje hő hatásra kicsapódik, szerkezetét veszti, könnyebben emészthető lesz ( az ember erre evolválódott). A szerkezetvesztés azt jelenti, hogy kisebb egységekre esnek szét: a fehérjetartalom pedig alapvetően az aminosav tartalom( legkisebb építőegység)
2010. okt. 16. 22:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:

" szerkezetét veszti,"


Módosul, részlegesen átalakul.

2010. okt. 16. 23:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:
a fehérje irreverzibilisen denaturálódik, nem?:)
2010. okt. 17. 02:36
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!