2023.12 lejáratú UHT tej a hűtőben bontatlanul tárolást követően megsavanyodott! Lehet ilyen? Gyakori?
Lejárati ideje 2023.12.30.
Én júliusban vásároltam, betettem a hűtőbe. Ma kibontom, iszogatom és érzem hogy nagyon fura.. nagyon savanyú.
Hívjam fel a MIZO ügyfélszolgálatot? Kapok kártérítést?
Amúgy nincs szaga, az állaga is ugyanolyan mint a normál tejé.
Felhasználható még?
Uht tejet csak felbontás után szokták hűteni.
Lehet volt a dobozon egy kis sérülés azért romlott meg.
Szinte biztos, hogy a doboz megsérült.
Azt viszont úgysem tudod bizonyítani, hogy a gyárban sérült meg, sokkal valószínűbb, hogy a boltban, vagy nálad.
Esetleg ha vettél még akkor tejet, és az bontatlan dobozban van, akkor azt nyomkodd meg (pl. a mosogatóban), hogy ha valahol ereszt, akkor még időben kihajíthasd.
Felerősítettem a hűtőm, de a többi 10 liter tej, amit az elmúlt hetekben fogyasztottam, szintén ebben a hűtőben volt tárolva nem romlott meg. Azok is UHT tejek.
Amúgy fogyasztható lehet? Mert nem büdös, csak nagyon fura az íze. Esetleg pudingnak, amihez fel kell forralnom úgy is?
Dobd ki azt a tejet a francba!
És az UHT-tejet tényleg nem kell hűtőben tartani, csak a felbontás után.
Az UHT az ultra high temperature rövidítése, azt a tejet egy pillanatra 135+ fokra melegítik, aztán hirtelen visszahűtik, tetrapack dobozba zárják, mindezt légmentesen. Amíg levegőt nem kap, addig nem kezd el megromlani szobahőmérsékleten sem. Szóval felszabadul egy csomó hely a hűtődben!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!