Hogyan lehet megoldani, hogy a dugó rendesen zárjon?
A nyár elején csináltam egy csomó szörpöt, forró állapotukban dugóztam a palackokat. A spájzban eldöntögetve felpakoltam a polcra, minden úgy tűnt, hogy rendben ment.
Pár nappal később a szörpök elkezdtek átfolyni a dugókon és elárasztották a spájzot illetve megpenészedtek.
Mit ajánlotok, hogy kezeljem a dugót, hogy ne engedje át a dolgokat a legközelebbi főzésnél?
Miért nem állítva tárolod az üvegeket? Semmi értelme fektetni.
Másrészt használj csavaros tetejü üvegeket, azok rendesen zárnak.
Csatosat vagy csavaros tetejűt használj,nem kell döntögetni.
Borászok is áttértek a parafa dugóról a fém csavarosra.
#3 válaszára:
Ki volt főzve az üveg is, a dugó is, a szörp 95 fokon volt egy órát és aztán lett töltve. Ha megerjedt, az már csak miután szelelt.
Tavaly nem voltak ilyen gondjaim, a mai napig tartják magukat a dugók.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!