Mikor van az igazi dinnyeszezon?
Figyelt kérdés
Már elkezdődött volna? 400 ft/kg áron vettem egy negyed dinnyét, de ezt is sokallom. Megy még lentebb az ára?2023. júl. 14. 19:22
1/7 A kérdező kommentje:
Azt hallottam nagyon jó lett/lesz a dinnyetermés, sok és minőségi is.
2023. júl. 14. 19:23
2/7 Justinianus válasza:
Engem nem érdekel hogy jó lesz-e a termés vagy nem, meg hogy sok-e vagy kevés, vagy minőségi e vagy sem, sőt igazán az ára sem érdekel, de az rendkívül bosszant, hogy tíz esetből hatszor a kukában köt ki, mert víz ízű, ehetetlen tök.
Gyakorlatilag zsákbamacska.
Pedig csak (drága) zöldségesnél vásárolok egyébként, soha semmilyen üzletlánc, meg akció, meg akármi. És mégis.
3/7 anonim válasza:
Szezonban a legdrágább, szezon után lesz olcsó mert akkor már elkezd rájuk rohadni, így kénytelenek gyorsabban eladni.
Ma a tescoban vettem 269 ft/kg áron, és teljesen jó, finom.
4/7 anonim válasza:
Penny-be 229ft volt kilója de harcoltak ellene mert beszerzési ár környéken volt.
Igazi szezon most kezdődik augusztus végéig.Valószínű megy 200ft alá az ár.
5/7 A kérdező kommentje:
Azt hittem szezon előtt a legdrágább. De 200, és 269 ft/kg is elfogadható ár már.
2023. júl. 15. 13:20
6/7 anonim válasza:
Pennyben lehet venni normális szép érettet, vagy azért olcsóbbak sokkal az áruháziak mert nagyon lutri?
7/7 anonim válasza:
Persze, hogy szezon előtt a legdrágább. Gondolom úgy értette, hogy a szezon utánival összehasonlítva. 2024-ben is jó a termés, és a korai melegek miatt előbb indult be a szezon,és kezdett el érni a szabadföldi magyar dinnye. A tiktokon láttam, hogy ma reggel szedték. 1000 mázsa megterem 1 hektáron, és a termelő 200 ft-ot kap a nagykereskedőtől kilójáért. A munkások akik szedték, és pakolták a dinnyéket 1700 ft-os órabért kaptak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!