Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Mikor van az igazi dinnyeszezon?

Mikor van az igazi dinnyeszezon?

Figyelt kérdés
Már elkezdődött volna? 400 ft/kg áron vettem egy negyed dinnyét, de ezt is sokallom. Megy még lentebb az ára?

2023. júl. 14. 19:22
 1/7 A kérdező kommentje:
Azt hallottam nagyon jó lett/lesz a dinnyetermés, sok és minőségi is.
2023. júl. 14. 19:23
 2/7 Justinianus ***** válasza:
87%

Engem nem érdekel hogy jó lesz-e a termés vagy nem, meg hogy sok-e vagy kevés, vagy minőségi e vagy sem, sőt igazán az ára sem érdekel, de az rendkívül bosszant, hogy tíz esetből hatszor a kukában köt ki, mert víz ízű, ehetetlen tök.

Gyakorlatilag zsákbamacska.

Pedig csak (drága) zöldségesnél vásárolok egyébként, soha semmilyen üzletlánc, meg akció, meg akármi. És mégis.

2023. júl. 14. 19:36
 3/7 anonim ***** válasza:
86%

Szezonban a legdrágább, szezon után lesz olcsó mert akkor már elkezd rájuk rohadni, így kénytelenek gyorsabban eladni.

Ma a tescoban vettem 269 ft/kg áron, és teljesen jó, finom.

2023. júl. 14. 20:12
 4/7 anonim ***** válasza:
60%

Penny-be 229ft volt kilója de harcoltak ellene mert beszerzési ár környéken volt.

Igazi szezon most kezdődik augusztus végéig.Valószínű megy 200ft alá az ár.

2023. júl. 15. 08:41
 5/7 A kérdező kommentje:
Azt hittem szezon előtt a legdrágább. De 200, és 269 ft/kg is elfogadható ár már.
2023. júl. 15. 13:20
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Pennyben lehet venni normális szép érettet, vagy azért olcsóbbak sokkal az áruháziak mert nagyon lutri?
2023. júl. 15. 16:42
 7/7 anonim ***** válasza:
Persze, hogy szezon előtt a legdrágább. Gondolom úgy értette, hogy a szezon utánival összehasonlítva. 2024-ben is jó a termés, és a korai melegek miatt előbb indult be a szezon,és kezdett el érni a szabadföldi magyar dinnye. A tiktokon láttam, hogy ma reggel szedték. 1000 mázsa megterem 1 hektáron, és a termelő 200 ft-ot kap a nagykereskedőtől kilójáért. A munkások akik szedték, és pakolták a dinnyéket 1700 ft-os órabért kaptak.
júl. 1. 08:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!