Római tálat (Pataki tál) használat után, hogy kell elrakni, hogy ne penészedjen be az alja?
Figyelt kérdés
Sajnos már többször is úgy jártam.2023. júl. 2. 11:10
1/3 anonim válasza:
Mivel használat előtt be kell áztatni, ezért gondolom használat után ki kell szárítani, mert az edény porózus, és a benne maradt víztől penészedik.
Esetleg rakd ki a napra, vagy sütőben szárítsd ki.
Ezt úgy írom, hogy nincs ilyen tálam, hanem kenyeret sütök, és sokszor több lesz, és a megmaradt kenyeret szoktam így sütőben totál kiszárítani, és üvegben eltárolni.
2/3 anonim válasza:
Elmosva, szárazra törölve, megszárítva, száraz helyre. Nedves, párás helyen (pince spájz) bepenészedhet, ahogy más is. A nedvességtől penészedik.
3/3 A kérdező kommentje:
Eddig is látszólag teljesen szárazon raktam be a konyhaszekrénybe, de ez nem volt elég. Most megpróbálom ezt a sütőben kiszárítom módszert.
Köszönöm szépen a tippet!
2023. júl. 2. 16:06
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!