Melyik a legjobb édesítőszer?
Cukor helyett milyen édesítőszert ajánlotok? pl: limonádé készítéséhez.
A boltban kapható édesítőszeres italok utóízét nagyon nem szeretem. Van olyan édesítőszer aminek nincs utóíze?
Eritsit-stevia 4szeres erősségű édesítő kb a legjobb alternatíva,negyedannyi kell belőle,mint cukorból.
Kis eltérés mindnèl van a cukorhoz képest,ezt el kell fogadni.
Nem sok opció van... Ezek az alternatív cukrok alig tartalmaznak kevesebb kalóriát per felhasznált mennyiség, legfeljebb ha IR-d van vagy valami.. különben nem igazán érik meg az árukat.
Eritrit: cukoralkohol, 1500 Ft/kg-tól, valamivel több kell ebből is (60-80%-a az édesítő hatása), mint cukorból, nincs teljesen cukor íze, de nem is kellemetlen. Nekem az a tapasztalatom, hogy mivel drágább, ezért doha nem fogsz belőle receptnek megfelelő adagot használni.
Ha csak kávéba, limonádéba kéne, akkor nátrium-ciklamát (Huxol Original jó, más márkák közt vannak egészen rettenetes ízűek is). Illetve kávéba én nem raknék egyáltalán.
Ezt az eritrit-stevia keveréket nem ismerem, de nem tűnik annyival jobbnak, mint amennyivel drágábban mérik.
Ízlés kérsése, végig kell kostolni.
Az eritritnek edesitoereje kb mint a cukoré, kicsit kevesebb. Hideg izu utoize van, valaki szereti, valaki gyuloli. Nullkalorias. Termeszetes eredetu.
A negyszeres edesito vagy negyedannyi vagy stevia ami az egyik leggazdasagosabb, szinten nullkalorias. Szinten termeszetes. Szerintem ennek van a legkevesebb utoize.
Van meg a xilit, kb mellekizmentes, de van kaloriatartalma. Szinten cukormentes. Szinten kb annyi kell belole mint a cukorbol. Szinten termeszetes.
Minden mas edesito csepp vagy folyekony kb amit forgalmaznak az mesterseges. A mesterswgesek az olcosak es keves kell beloluk ezert boltban kaphato cukormentes dokgomba azokat teszik. Ha az nem izlik akkor valassz termeszetest
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!