Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » A garnélának mihez hasonlít...

A garnélának mihez hasonlít az íze és az állaga?

Figyelt kérdés
A tintahalhoz? A tintahal karikákat szeretem.
2023. máj. 15. 20:44
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Valamivel lágyabb és édesebb a húsa. Igazából nehéz összehasonlítani a tintahallal.
2023. máj. 15. 20:55
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Nehéz mihez hasonlítani. Nem olyan, mint a tintahal, főleg nem állagra. Az kicsit rágós, a garnéla meg roppanós, de mégis lágy. Ízre viszonylag semleges, könnyen felveszi a fűszerek ízét és azt fogod érezni rajta. Nincs erős hal íze vagy ilyesmi.
2023. máj. 15. 21:00
 3/9 anonim ***** válasza:
95%

A garnéla húsa kicsit roppanós, rágós, nagyon enyhén édeskés, a homárnak is hasonló az íze. Lehet kis kiszerelésben is kapni és nem megfizethetetlen, szerintem kóstold meg!

Tipp: veszel előfőzött, héjas garnélát, olvasztott vajon, sóval, borssal pirítod. Kicsit macerás leszedni a héjat (kitinpáncélt) de valami isteni.

2023. máj. 15. 21:25
 4/9 A kérdező kommentje:

Roppanós? Ugye nem olyan érzés mintha rovart ennék?😂

Mindenki agyon dicséri, és már kíváncsi vagyok. Mondjuk a látványa nem túl étvágygerjesztő. Számomra olyan, mint egy kis féreg. De ha finom, akkor egye fene.

2023. máj. 15. 21:30
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem, dehogy, nem ropog és kemény. Nehéz jól leírni. Ez nagyon hülye hasonlat lesz, de úgy roppanós, mint egy frankfurti virsli, hogy közben mégis puha és nem rágós (kivéve ha túlsütöd, ha te akarod csinálni, akkor erre figyelj, mert nagyon gyorsan elkészül)
2023. máj. 15. 21:36
 6/9 anonim ***** válasza:
90%

Ugyan nem ettem még rovart, de abban 100%-ban biztos vagyok, hogy egyáltalán nem olyan.

Inkább úgy képzeld el ezt a fajta roppanósságot, mint a fogkemény tésztáknál.

2023. máj. 15. 21:36
 7/9 anonim ***** válasza:
82%
Nem roppanós. Olyan az íze mint amilyenre fuszerezed, amugy eleg semleges. Állaga hasonlit a nem tulsutott tintahalhoz
2023. máj. 16. 09:35
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem is "roppannósabb", a tintahalnál mindenképpen roppanósabb, az meg gumisabb.

De nem ropogós, mint ha rovart ennél, hanem mint egy roppanós virsli, aminek feszesebb a külseje.

Ízre meg olyan halas, de azért másabb.

Ha a tintahalat megeszed, akkor érdemes kipróbálni.

Elsőre, ha nem vagy biztos magadban, vegyél inkább ezt a mini tisztított koktélrákot, azt nem kell pucolgatni, és enni se olyan "túl sok" mint egy bazinagy garnélát.

Aztán ha bejön, akkor vehetsz nagyobb tigrisgarnélát, stb, a nagyobbak általában páncéljukban vannak, meg kell tanulni óvatosan megpucolni őket.

Nem nehéz, a szelvényeknél szétjön a páncél, és ki lehet belőle húzni, hogy egyben maradjon a húsa.

2023. máj. 16. 09:47
 9/9 Zora1 válasza:
100%
Rák ízű
2023. máj. 16. 19:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!