A garnélának mihez hasonlít az íze és az állaga?
A garnéla húsa kicsit roppanós, rágós, nagyon enyhén édeskés, a homárnak is hasonló az íze. Lehet kis kiszerelésben is kapni és nem megfizethetetlen, szerintem kóstold meg!
Tipp: veszel előfőzött, héjas garnélát, olvasztott vajon, sóval, borssal pirítod. Kicsit macerás leszedni a héjat (kitinpáncélt) de valami isteni.
Roppanós? Ugye nem olyan érzés mintha rovart ennék?😂
Mindenki agyon dicséri, és már kíváncsi vagyok. Mondjuk a látványa nem túl étvágygerjesztő. Számomra olyan, mint egy kis féreg. De ha finom, akkor egye fene.
Ugyan nem ettem még rovart, de abban 100%-ban biztos vagyok, hogy egyáltalán nem olyan.
Inkább úgy képzeld el ezt a fajta roppanósságot, mint a fogkemény tésztáknál.
Szerintem is "roppannósabb", a tintahalnál mindenképpen roppanósabb, az meg gumisabb.
De nem ropogós, mint ha rovart ennél, hanem mint egy roppanós virsli, aminek feszesebb a külseje.
Ízre meg olyan halas, de azért másabb.
Ha a tintahalat megeszed, akkor érdemes kipróbálni.
Elsőre, ha nem vagy biztos magadban, vegyél inkább ezt a mini tisztított koktélrákot, azt nem kell pucolgatni, és enni se olyan "túl sok" mint egy bazinagy garnélát.
Aztán ha bejön, akkor vehetsz nagyobb tigrisgarnélát, stb, a nagyobbak általában páncéljukban vannak, meg kell tanulni óvatosan megpucolni őket.
Nem nehéz, a szelvényeknél szétjön a páncél, és ki lehet belőle húzni, hogy egyben maradjon a húsa.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!