Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Mitől jöhetett meg hirtelen...

Mitől jöhetett meg hirtelen így az étvágyam?

Figyelt kérdés

23 Eves lány vagyok,sajnos túlsúllyal..

Pajzsmirigy ill. inzulinrezisztencia nehezíti a dolgokat.

Az utóbbi 1-2 hónapban észre vettem,hogy mindegy mit eszek,kis idő múlva ugyan úgy éhes vagyok.

Ez mitől lehet?

Próbálom úgy csinálni,hogy csak akkor eszem,amikor már nagyon éhes vagyok,viszont akkor sokat,hiába próbálok keveset enni,elkezdek szedulni egy fél ora-ora múlva az ehsegtol.

2023. ápr. 19. 18:21
 1/5 anonim válasza:
100%
Szívem, ezt szakembertől kérdezd! Esetleg érdeklődj más betegek tapasztalatai iránt valami csoportban, de ne itt. Lehet, hogy csak unalomevő vagy, de lehet gyógyszermellékhatás meg még mi minden. Lehet az étrended összetétele nem megfelelő.
2023. ápr. 19. 19:37
 2/5 anonim ***** válasza:
34%

Nekem ez úgy hangzik mintha éheztetnéd magad, aztán falási rohamok....tipikus binge eating disorder tünetek.

Simán lehet étkezési zavarod túlsúlyosan is.

Cukrosnak ez viszont duplán veszélyes, szóval irány az orvos vele.

2023. ápr. 19. 20:18
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Én is csak az orvost mondanám, de addig is néhány tanács egy cukrostól:

- gyakran, (napi 5x) egyél keveset, ebédhez-vacsorához mindig egyél levest

- SOHA ne juttasd el magad az éhségig, mert kezdődik az ördögi kör, minél többet eszel, annál hamarabb és annál jobban leszel éhes.

- a szénhidrát kíván újabb és újabb, több szénhidrátot, ezért ...

- ...teljes kiőrlésű, vagy korpás zsemlét, kenyeret egyél, lehetőleg tönköly/rozs vagy zablisztből készültet.

- igyál sok folyadékot napközben, (legalább napi 3 liter összbevitel legyen) vizet, édesítőszeres gyümölcsteát, stb. Ezekből étkezés előtt legalább 3 dl-t

- próbálj meg este 6-7-kor vacsorázni és utána ha éhes vagy 8-9-kor már csak ilyesmit enni: főtt tojás, paradicsom, uborka, szelet sovány sajt, alma (nekem utóbbi viszi fel a cukrom, más cukrosok jól el vannak vele) párolt zöldségek, stb.

2023. ápr. 20. 07:46
 4/5 A kérdező kommentje:

Jovohonap végén megyek orvoshoz.

Próbáltam már azt is hogy általában ugyan akkor eszek,de 3 műszakban dolgozom,és így kicsit nehézkes volt.

2023. ápr. 20. 08:24
 5/5 anonim ***** válasza:
A havi ciklustol is függ az étvágy. Ezen kívül valóban sok oka lehet. Próbáld meg, hogy gyümölcslét vagy turmixot kortyolgass, ha ettél előtte normalisan, mégis éhes vagy. Kivizsgálás remélhet őleg választ ad majd.
2023. ápr. 23. 22:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!