Aki hellt iszik az cink?
Szerintem eleve energia italt inni cink. De nem is a cink a jó szó, hanem hogy baromi egészségtelen. De kinek mi.
Nem mondom, van hogy egy hosszú túrán, vagy bicózásnál becsúszik, ha nem találok kávét, de sose értettem azt aki napi szinten issza.
#2 Kifejtenéd mi az olyan egészségtelen benne? Az energiaital csak víz, cukor, koffein, aroma és vitaminok is vannak benne amik hasznosak.
A Kávé max akkor jobb ha feketén iszod de semmivel nem egészségesebb ha ugyanúgy tele van cukrozva, tejezve mint ahogy jó páran isszák.
3, nem én vagyok a kettes, de nekem pl a fogorvos szólt, hogy le kéne tenni az energia italt ha szeretném, hogy maradjon elöl fogam.
Ezek nagyon durván marnak, egy nyáron át, munka miatt kaptam rá napi 1-2 energia italra, és észrevehetően romlottak a fogaim tőle.
És igen, a tea, kávé is rongál, a cigi is, a cukor is. Nyilván.
De ettől még az energia ital nem rongál kevésbé.
Én napi szinten fogyasztok energiaitalt és semmi bajom. Jó lenne az emberekből kivezetni ezt a tévhitet.
A fogaim sem romlottak, rendszeresen járok vizsgálatra, bár ki tudja lehet genetika.
A sok lepontozó okos még mindig nem fejtette ki mi az a nagyon káros benne, légy szíves ne a "haverom megivott napi 1,5 litert és összeesett" példával jöjjetek.
Na mindegy, nem is vártam többet a lepontozásoknál. :)
"Én napi szinten fogyasztok energiaitalt és semmi bajom."
Na, ez ugyanaz a hülyeség, minthogy a szomszéd Józsi 40 éven át dohányzott, mégsem a tüdőrák vitte el, tehát a dohányzás nem is káros...
"Ja mert szerinted a dohányzás és egy üdítő ugyan az a szint hosszútávon?"
Senki nem mondott ilyet, ne hazudozz!
"Leírnád légy szíves mi az a káros összetevő pontosan a fent leírtakból?"
Koffein, cukor, szénsav
Ha mértékkel fogyasztod pl maga a koffein miért is káros? (Egy egészséges felnőtt ember számára napi 300 mg, de vannak olyan országok ahol ez 400mg)
A kávéban is van, tehát az is káros? Vagy csak ha szénsav és cukor is megtalálható mellette?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!