Miért olyan drága ételt rendelni itthonra?
Régen azért a "házhozszállítás luxusa" nem tette ki a fizetett összeg 1/3 adát. Épp most rendeltem onnan, ahol tegnap ettem. 600 ft al drágább ugyanaz az étel, ezen felül 600 ft a szállítási díj, valamint 110 ft valami rendszerhasználati díj (ez azt sem tudom mi, nekem új) és mindezekből még jattolok a végén :/
Más adókulcs vonatkozik a házhozszállított ételekre?
"Más adókulcs..."
Pontosan! Is!
Ott fogyasztásnál 5% az áfa, elvitelnél viszont rá kell rakni a "világbajnok" 27%-os áfát, ami brutális sarc.
Azon kívül az éttermek saját futárjait képtelenség lett finanszírozni, szinte csak azok maradtak meg, akiknek a profiljában nagyon régen benne van a kiszállítás, és a bevétel jelentős hányada abból van.
A kisebbeket kicsinálták a multik, a Wolt, a Foodpanda...
Ezek a "viszonteladók" sok esetben annyiért dolgoznak, amennyi az étterem haszna lenne az ételen.
Egy nyomottabb árakkal dolgozó (pl. önkiszolgáló gyors-) étteremnek kb annyi haszna lenne a kiszállításból, hogy megtartja a vendégkörét, pénz egy fillér nincs belőle, mióta 8-szoros rezsiköltség van.
Felebaráti szeretetből meg nem fogják csinálni, úgyhogy kénytelenek rádobni pár száz ft-ot.
10. Fèlreèrted, nem ezt írtam. 20 perc a ráfordított munka. Nem a pizza elkèszítèse.
Előveszem a cuccokat, összekeverem, elrakom a cuccokat , ez 10 perc
Ezután mar csak elő kell venni a megkelt tesztát, 1 perc alatt formára sikálom, 2 perc alatt kikeverem a házi szószt,es mèg 2 perc amíg rádobalom a feltètet. Ezután mosogatok.
Összesen max 1,5 òra alatt van kèsz. Kelesztes 1 óra, sütés max 15.
Volt hogy 40 percent vártam egy drags pizzára és még finom se volt a kaja. Nekem megéri így.
9-esnek:
Nem a pizza elkészítése a problémás, hanem az, hogy nincs otthon speciális 800 fokos kemence hozzá... :)
" ott se kemencében csinálták,"
Akkor az nem pizzéria volt, hanem egy sufni tuningos putri!
Konkrét adatokat tudsz, hány fokot tudott az a "sütő" ?
Igazából pizzasütő kemence, de nem a hagyományos külsejű hanem elektromos. Nem fényképeztem le de most néztem képeket róla a neten és az. De kössél bele ebbe is.
Látom hogy ragaszkodsz a hőmérséklethez de hiába van pizza sütő kemence egy pizzeriában, önmagában attol még nem lesz finom a pizza. Friss tészta, friss alapanyagoktól lesz finom. Én ezt magyarázom. Ezt otthon is meg tudom csinálni. Attól hogy az én otthoni sütőben 8-9percel később sül meg még mindig finomabb mint egyes pizzéirában kaphatóak. Próbáljátok ki. A bolti pizzakrém helyett is üveges natur paradicsomszószt veszek, hozzákeverek oregánót, sót, én meg pluszban szoktam egy pici fokhagymát is.
Na mindegy elkanyarodtam a témától csak ketten sem értették hogy miről beszélek. Tudom hogy kényelmes, én is ettem gyorskaját, néha rendeltem is, de egyre ritkábban mert olyan drága hogy többnyire itthon csináljuk ha éppen megkivánjuk. Végülis mindenki azt eszik amit akar ✌️.
" De kössél bele ebbe is."
Abba kötöttem bele, hogy sütőnek nevezted a kemencét, és hogy ezek alapján nem tudod, mi a 2 között a különbség. Mert nem külseje, vagy hogy elektromos gázos, fa tüzeléses, stb... hanem az, hogy mire képes.
Egyébként meg nem ragaszkodom a hőmérséklethez, én csak most szóltam hozzá ehhez a "külön vitához".
Tény, hogy némileg lehet lehet kezelni a gyenge teljesítmény, trükközgetve, más hidratáltsággal, sütési módokkal, én is sok pizzát sütök itthon. Nem keveset teszteltem, tökéletesítettem. Pont ezért tudom, hogy egy háztartási sütőben mindig kompromisszumos lesz a pizza, csak megközelíteni lehet egy kemencében sültet. Egy fatüzeléses , kövön sültet meg megközelíteni se. De a kérdés nem erre vonatkozik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!