Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » IR-esek! Írnátok ételeket,...

IR-esek! Írnátok ételeket, amit általában egy nap szoktatok enni?

Figyelt kérdés
2023. ápr. 11. 17:47
 1/10 anonim ***** válasza:
47%

Cukrot, fehér lisztet, CH-t kerüld, tésztából csak durum lisztből készültet, főzelékeket keményítővel vagy önmagában sűríteni, köretnek a krumpli max. 3db tojás nagyságú, rizs szárazon mérve 4 dkg, bulgur szárazon 5-6 dkg.

Húst, paradicsomot, epret, málnát méregetés nélkül ehetsz, egyéb gyümölcsből, vagy gyümölcskészítményekből nagyon módjával, nekem az alma is viszi fel az egekbe.

Túró, tejföl, sajt mehet, sajtból egy evésre 1 vékony szelet. Reggeli 1 korpás zsemle, vacsora ugyanez.

Nagyjából ennyi.

2023. ápr. 11. 19:46
 2/10 anonim ***** válasza:
54%

Ja és a levesek mehetnek tészta-krumpli nélkül, sok zöldséggel, kivéve a gyümölcsleves, ha cukorral édesített.

....

Nem olyan tragikus ez, gyakorlatilag vannak már helyettesítők, csak oda kell figyelni. Ha egy étkezésnél megcsúszol, a következőnél korrigálod.

2023. ápr. 11. 19:49
 3/10 anonim ***** válasza:
33%
Paradicsom, eper, málna is igencsak mérős. Tejföl túró kb 2 evőkanálig nem, de aztán szintén mérős.
2023. ápr. 11. 19:50
 4/10 anonim ***** válasza:
33%

Dehogy korrigálod, borul a nap ha megcsúszol!

Légyszi, ne írkáljatok már fszságokat, köszi!

2023. ápr. 11. 19:51
 5/10 anonim ***** válasza:
47%

10 éve vagyok cukorbeteg, egy nagyon jó diabetológussal. A reggeli cukrom 4,8-5,2 és napközben is a legmagasabb értékem evés után 1,5 órával 7,5-8.

A 3 havi kontrollomon a HbA1c-m 6-6,5

Ja, biztos ti tudjátok jobban!

Én leírtam ami bevált, ti meg azt csináltok amit akartok, nem fogok vitatkozni, mentem!

2023. ápr. 11. 19:59
 6/10 A kérdező kommentje:

Légyszi ne vita menjen, mindenki írja meg, ő miket eszik, nem fogok mindent megfogadni, amit neten olvasok. Miket reggeliztek, ebédeltek.

Természetesen egyeztetni fogok diabetetikussal, csak amíg nincs meg az étrend próbálok "ráállni" dolgokra, mert aki pizzán, édességen meg tésztán élt eddig, nem bír azonnal váltani. Próbálom először felfedezni az ízeket, hogy az átállás könnyebben menjen. Amúgy csak enyhe IR-es vagyok, 52 kilóval.

Köszi!

2023. ápr. 11. 20:21
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Ma a húsvéti maradékot, húslevest ettem, zöldséggel-hússal, utána töltött káposztát 1 szelet tk. tönkölylisztes kenyérrel.(Félegyházi pékségből veszem)

Szerda: csirkeraguleves májgaluskával, gombapörkölt, bulgurral.

Csütörtök: szerdai levesmaradék, paradicsomos húsgombóc

Péntek: resztelt csirkemáj főtt krumplival, hagymás káposztasalátával

Szombat: sült csirkecomb karfiolrizzsel, túrógombóc (diétásan!)

Vasárnap: Stefánia vagdalt sült zellerhasábokkal, palacsinta tápiókakeményítőből, cukormentes házi málnalekvárral.

2023. ápr. 11. 20:30
 8/10 anonim ***** válasza:
19%
Hiába vagy 10 éve cukorbeteg, ha hülyeségeket csinálsz. Nem igazán hat meg senkit ha megsértődsz. Viszont ha valaki a te tanacsaid miatt cseszi el, akkor vállalod a felelősséget? Nyilván nem. Így osztogassál már ilyeneket, okoska!
2023. ápr. 11. 20:37
 9/10 anonim ***** válasza:

Reggeli: tojás, zöldségek

Ebéd: hús, zöldségek + kevés szénhidrátosabb köret pl krumpli, rizs

Uzsi: magvak és ha kívánom akkor valamilyen gyümölcs (magokkal együtt)

Vacsi: zöldségleves, tojás, hummusz stb.

2023. ápr. 12. 16:56
 10/10 anonim ***** válasza:

Szia!

Én is enyhe IR-es vagyok, mindent eszem, de nagyon keveset. Mondjuk a gyógyszer mellett, amit szedek rá, nincs is étvágyam.

2023. ápr. 17. 11:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!