Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Ha kókuszgolyobol kihagyom a...

Ha kókuszgolyobol kihagyom a rumaromat (mert terhes vagyok) nem lesz úgy se rossz íze? :)

Figyelt kérdés

2023. ápr. 8. 09:41
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
51%
Miért kellene kihagyni belőle az aromát ? Mert az ökör anyósod azt mondta ? Semmi bajod nem lesz tőle . Már előre sajnálom szegény gyereket komolyan mondom......
2023. ápr. 8. 12:05
 12/16 A kérdező kommentje:
11es egyáltalán nem ökör lehet te magad az vagy:) mivel valamennyi alkohol tartalom van a RUMaromban így rá kérdeztem, azért van ez az oldal hogy kérdezzen az ember én meg teged tudlak sajnálni további szép napot
2023. ápr. 8. 14:47
 13/16 anonim ***** válasza:
79%
Ennyi alkohol van az érett banánban is.
2023. ápr. 8. 15:52
 14/16 anonim ***** válasza:
53%

Mondjuk nem érdekelne, mit mond anyósom, aki egy tök más kultúrából érkezik, ergo vszeg fogalma nincs a miénkről, de fixen nem mennék bele a kioktatásba, meg okoskodásba.

Eszem, amihez kedvem van, ha neki nem tetszik nem kell nézni - a rumaroma eleve nem is alkoholos, szóval ezen felesleges spirázni.

2023. ápr. 8. 16:30
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

"mivel valamennyi alkohol tartalom van a RUMaromban"

Attól, mert "RUM", még nem kötelező, hogy alkohol legyen benne. Némely aromákban azért van alkohol, mert így könnyebben oldható maga az aroma, könnyebben kezelhető. Vízben nem minden oldódik tökéletesen. De láttam én már RUMaromát alkohol nélkül is.

Az a "valamennyi alkohol" meg bőven a tűréshatár alatt van. Való igaz, a magzatnak nem tesz jót, ha az anya alkoholizál, de a kulcs itt is a mérték. Ez nem úgy működik, hogy ha 20 atomnyi etil-alkohol a szervezetedbe kerül, akkor már fogyatékos gyereked fog születni. Amennyi alkohol az aromában van, az gyakorlatilag a véredből kimutathatatlan. Főleg, hogy általában nem egymaga, és nem egyszerre eszi meg az ember az összes kókuszgolyót.

Ettől függetlenül nyugodtan meg lehet csinálni aroma nélkül is. Kicsit másabb az íze, de úgy is finom. Mi majdnem mindig úgy csináljuk, és még nem volt panasz rá. ;-) A sütés-főzésben pont az a szép, hogy nincsenek kőbe vésett szabályok, lehet kísérletezgetni. Ha biztosra akarsz menni, amikor gyúrod a tésztáját, belekóstolsz, hogy milyen aroma nélkül, és ha ízlik, akkor elkészíted, ha nem, akkor meg beleteszed azt az aromát. A végeredményt illetően nem számít, hogy mikor kerül bele az aroma, csak jól gyúrd össze.

2023. ápr. 12. 15:20
 16/16 A kérdező kommentje:
Igen megcsináltam inkább nélküle és meg úgy jobban is ízlett mint mikor meg dobtam bele aromat :)
2023. ápr. 12. 16:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!