Lehet még ilyen nyalókat kapni valahol?
Úristen, emlékszem rá, mamával anno mindig vettünk a Coopban amikor náluk "nyaraltam", az íze is milyen finom volt! :)
29 vagyok egyébként. Jó kérdés, hogy kapni ilyet egyáltalán...
36 vagyok
Màr el is felejtettem milyen volt
Eddig
Köszi🙈
Erre gondoltál?
Ez már nekem modern kori, "üzemi nyalóka", az első gondolatom nem is ez volt, hanem a még régebbi, kisiparosok által gyártott, vásározó, piacozó édességárusoknál beszerezhető, korong alakú, festett nyalóka.
Nem is tudom, az milyen eljárással készült, egy fehér korong formát kell elképzelni, aminek a közepében volt egy színes szimbólum, többnyire virág.
Nem rá volt festve, az anyag mélységében is megvolt, valahogy formába önthették. Az íze savanykás, a mai ízléseknek valószínűleg nem felelne meg, de akkoriban népszerű vásárfia volt az is.
A másik retro a "kakasos" nyalóka, szintén kisipari termék volt, piros színű, áttetsző cukor, édes ízvilággal, többnyire kakast formált, és egyszerű hurkapálcára öntötték.
Állítólag kapható, de gondolom, ha igen, akkor sem kisipari termék már (én nem láttam nagyon régen)
Modern változatban az említett virágos nyalókák:
Bocs, az offért, valahogy előjöttek a gyerekkori édességek emlékei
A játékok között pedig olyan komoly szerkezetek voltak, mint a csattogós pillangó, a similabda, jo-jo, búgócsiga, mágnesen kígyóbűvölő...
35 éves vagyok én is. Imádtam ezt a nyalókát! Nagyon finom volt. Sajnos ma már nem lehet itthon ilyet kapni. :(
Én a Spice Girls, Jurassic Park, Barbie, Star Wars, Flinstones nyalókákra emlékszem. A nyalókán belül rágó és a csomagolásban matrica is volt. :) Régi szép emlékek! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!