Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Lehet még ilyen nyalókat...

Lehet még ilyen nyalókat kapni valahol?

Figyelt kérdés
Gyerekkoromban volt olyan,hogy benne a nyalóka gömbjének tetejében volt egy rajzocska. Talán úgy,hogy a közepe rágó volt es arra volt nyomtatva.
2023. márc. 10. 22:29
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
Megtaláltam..chupa chups -fantasy balls volt a neve. Sajnos nem hiszem,h meg gyártanak ilyet. De ha valaki látott hasonlót esetleg,szóljon.
2023. márc. 10. 23:58
 2/11 anonim ***** válasza:
59%
Huu, nem tudom h hany eves lehetsz, en fiatal vagyok es nem igazan tudom melyikrol beszelsz, de nem lattam meg ilyet. En ha veszek csak chupa chupast-ot. Az a befuto nalam!! Nyam
2023. márc. 11. 00:12
 3/11 A kérdező kommentje:
Nagyon menő volt,keress rá,olyan volt,mint egy 3D grafika benne a gömbben:) 35 vagyok. A lányom imádná.
2023. márc. 11. 00:13
 4/11 anonim válasza:
100%

Úristen, emlékszem rá, mamával anno mindig vettünk a Coopban amikor náluk "nyaraltam", az íze is milyen finom volt! :)

29 vagyok egyébként. Jó kérdés, hogy kapni ilyet egyáltalán...

2023. márc. 11. 01:06
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
én 28 vagyok, imadtam én is :)
2023. márc. 11. 04:57
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

36 vagyok

Màr el is felejtettem milyen volt

Eddig

Köszi🙈

2023. márc. 11. 06:07
 7/11 anonim ***** válasza:
74%

Erre gondoltál?

[link]

Ez már nekem modern kori, "üzemi nyalóka", az első gondolatom nem is ez volt, hanem a még régebbi, kisiparosok által gyártott, vásározó, piacozó édességárusoknál beszerezhető, korong alakú, festett nyalóka.

Nem is tudom, az milyen eljárással készült, egy fehér korong formát kell elképzelni, aminek a közepében volt egy színes szimbólum, többnyire virág.

Nem rá volt festve, az anyag mélységében is megvolt, valahogy formába önthették. Az íze savanykás, a mai ízléseknek valószínűleg nem felelne meg, de akkoriban népszerű vásárfia volt az is.

A másik retro a "kakasos" nyalóka, szintén kisipari termék volt, piros színű, áttetsző cukor, édes ízvilággal, többnyire kakast formált, és egyszerű hurkapálcára öntötték.

[link]

Állítólag kapható, de gondolom, ha igen, akkor sem kisipari termék már (én nem láttam nagyon régen)

2023. márc. 11. 08:14
 8/11 anonim ***** válasza:
49%

Modern változatban az említett virágos nyalókák:

[link]

Bocs, az offért, valahogy előjöttek a gyerekkori édességek emlékei

A játékok között pedig olyan komoly szerkezetek voltak, mint a csattogós pillangó, a similabda, jo-jo, búgócsiga, mágnesen kígyóbűvölő...

2023. márc. 11. 08:23
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Ebayen kapni azt amit keresel, amúgy nem gyàrtják már
2023. márc. 11. 12:14
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

35 éves vagyok én is. Imádtam ezt a nyalókát! Nagyon finom volt. Sajnos ma már nem lehet itthon ilyet kapni. :(

Én a Spice Girls, Jurassic Park, Barbie, Star Wars, Flinstones nyalókákra emlékszem. A nyalókán belül rágó és a csomagolásban matrica is volt. :) Régi szép emlékek! :)

2023. márc. 11. 13:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!