Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Bio 🍋 reszelhető, vagy azt is...

Bio 🍋 reszelhető, vagy azt is kezelik forgalmazás előtt vegyszerrel?

Figyelt kérdés

#citrom #Vegyi kezelés
2023. febr. 10. 18:29
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Reszelhető, nem kezelik vegyszerrel. Érezni lehet már tapintásra is a különbséget a héján.
2023. febr. 10. 18:58
 2/8 anonim válasza:
13%

Távoli helyekről érkező citromot dél-Európából, Kínából ... hozzák. 2-3 nap a szállítási ideje, ha nem kezelnék akkor megromlana szállítás közben ezért kezeli. A külső felületüket gombaölővel kezelik (héját ebben az esetben nem szabad fogyasztani). A másik lehetőség, hogy mesterségessel viasszal kezelik vagy természetes viasszal (általában méhviasz). Magyarországon forgalmazott összes citrom viaszolt úgy tudom.

A címkére mindig rá van írva, hogy a citrom héja fogyasztható e vagy sem, csak akkor nem fogyasztható ha gombaölővel lett kezelve a felülete.

2023. febr. 10. 19:09
 3/8 anonim ***** válasza:
95%
#2 bio citrom volt a kérdés. Azt nem kezelik. Káros szerrel biztosan nem. És igen, hamarabb meg is penészedik, sőt sokszor már látszik rajta vásárláskor, hogy le lett róla mosva a penész.
2023. febr. 10. 19:13
 4/8 anonim válasza:
4%
Én általánosságban leírtam a citromról a dolgokat. Szerintem kiderül a válasz a kérdésre. Leírtam, hogy a gombaölővel kezelt esetén nem fogyasztható a citrom, minden más esetben igen. Mesterséges viasz nem káros a szervezetedre mert nem szívódik fel.
2023. febr. 10. 19:25
 5/8 anonim ***** válasza:
89%
Ha valóban bio, akkor nem kezelik vegyszerrel, hiszen ettől bio. Az más kérdés, hogy amit bioként adnak el, az valóban az-e.
2023. febr. 10. 20:03
 6/8 anonim ***** válasza:
13%
Az emojis kérdésedtől hamarabb kapok rákot, mint a kezelt citrom héjától.
2023. febr. 10. 20:11
 7/8 NTBS ***** válasza:
66%
Minden reszelhető, a fogyaszthatóság a kérdés.
2023. febr. 11. 06:21
 8/8 anonim ***** válasza:
51%

A bio citrom egyetlen lényege, a reszelhető héj. Egyszer vettem, egy hét alatt megromlott.

Alternatívaként lehet venni tasakos reszelt citromhéjat is, kb olyan, mint egy vanillin cukor vagy sütőporos tasak, helyileg is arrafelé szokott lenni.

Zs) megoldás pedig a normál kezelt citrom. Átlag ember nem eszik annyi citromhéjat, hogy a kezelt citromhéj bármit okozzon, túl kicsi hozzá az adag. Évente néheny tortaszelet szinttel nem tudsz bajt okozni. Még heti 1x fogyasztással sem.

2023. febr. 11. 09:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!