Csapvíz felforralva miért lepedékes?
Figyelt kérdés
Egy réteg képződik a felszínén, és ha összekavarom mindenhol ott vannak ezek a fehér úszó dolgok.2023. febr. 5. 14:52
1/2 anonim válasza:
A vízkeménységet okozó sók egy része forralás hatására kicsapódik.
2/2 anonim válasza:
A változó keménységet adó karbonátok (kalcium- magnézium-) a vízben oldott CO2-höz kötöttek.
Forraláskor az CO2 jelentős része távozik, így a hozzá kötött karbonátok kicsapódnak. Ez az a fehér üledék, amit látsz.
Ha sok van, akkor ez nem lepedék, és hártya, hanem lehűlve, a víz alján gyűlik össze. Ezek gyakorlatilag ásványi anyagok.
Nagy valószínűség szerint a környező mészkő hegységek szűrik meg a vizet, a víz közben ásványi anyagokat old ki a kőzetekből. Így kerül a vezeték rendszerbe. Ezek miatt olyan telt, jó ízű a csapvíz , nem olyan üres ízű, mint egy desztillált víz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!