Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Szeretitek a halkonzerveket ?

Szeretitek a halkonzerveket ?

Figyelt kérdés

Melyik márkát, melyik ízt szeretitek ?

Egészséges étel ez ?

Én a paradicsomos illetve olajos halkonzerveket szoktam enni .

#hal #konzerv #tonhal #halétel #hering, héring #paradicsomos hal, sprotni
2023. jan. 29. 21:01
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
20%
Soha életemben nem ettem, nem is fogok, mert vegetáriánus vagyok
2023. jan. 29. 23:05
 12/27 NTBS ***** válasza:
42%
Én nem szeretem a halat.
2023. jan. 30. 11:17
 13/27 anonim ***** válasza:
94%
Magát az ízét szeretem, főleg a paradicsomosokat. Viszont azt nem szeretem, hogy annyira átjár mindent a szaga. Így nem is igen szoktam venni.
2023. jan. 30. 11:39
 14/27 anonim ***** válasza:
100%
Igen, sajátmárkás tonhalkonzervet szoktam venni, a sima olajosat. Havonta 1-2 konzervet eszem, kenyérhez vagy tésztára téve.
2023. jan. 30. 13:14
 15/27 anonim ***** válasza:
100%
Csak a tonhalat de azt imàdom.A rio mare a kedvencem
2023. jan. 31. 11:22
 16/27 anonim ***** válasza:
72%

"Tonhallal kapcsolatban szokták felhozni negatívumként a nehézfémtartalmat. Igazság szerint ha csak heti 1-3 alkalommal eszel ilyet akkor nem toxikus."

A szervezetbe került nehézfém jelentős része elraktározódik, nem ürül ki, tehát, ha ritkán is, de éveken keresztül kerül be nehézfém a szervezetünkbe, az elvileg okozhat bajokat... csak közben eltelt néhány évtízed, és senki meg nem mondja, hogy pontosan mi is játszott közre az ilyen-olyan betegségek kialakulásában.

Ezt most véletlenül sem a tonhalfogyasztás ellen írtam le, a mai világban szinte nincs olyan élelmiszer, amiről ne mondták volna ki, hogy káros, mert vegyi anyagokat mutattak ki belőle a laborvizsgálatok során.

Mindenből ki lehet mutatni, mert mindenhol itt van körülöttünk.

A folyóinkból is kimutatható mikro-műanyag szennyezés, nehézfémek, stb.

Elönti a folyó az ártereket, majd leapad, kihatják a teheneket legelni, a tejtermékekből kimutatható a szennyezés.

Miért rosszabb a tonhal?

Nem létezik ma már bio élelmiszer, legfeljebb olyan, amit szándékosan nem vegyszereztek, de a légkörből talajból vízből bekerülő káros anyagokat azokból is ki lehet mutatni.

Eszek olajos halat, sőt a kedvenc pizzafeltétem is az olajos hal + citromkarikák + paradicsom karikák + hagyma + sajt

2023. febr. 8. 08:40
 17/27 anonim ***** válasza:
100%

Én nagyon szeretem.

Míg más az ovi után Fornetti-t kapott meg fagyizni vitték, engem apukám meg a nagyszüleim mindig halkonzervvel vártak.

Általában tonhal és szardínia kozervet fogyasztok, vízben vagy olívaolajban eltéve. Nagyon finom pl. egy kis citromlével és kenyérrel.

De szoktam salátával, tésztával vqgy cous cous-al is enni.

2023. febr. 8. 13:15
 18/27 anonim ***** válasza:
100%

én is imádom őket, de az utóbbi évben dupla árban adják, így nagyon ritkán veszek kb havi 1x

korábban heti 2x is

2023. febr. 8. 22:32
 19/27 anonim ***** válasza:
100%
Igen, szeretem.
2023. febr. 12. 22:15
 20/27 anonim ***** válasza:
63%
Én paradicsomost szeretem, szeretem! Olajosat is de nekem nagyon elbassza a gyomrom az olaj...Hiába teszek rá citrom levet...Egyszer ráadásul hagymával ettem...Na akkor úgy elrontottam a gyomrom hogy 2 napokig fejem fájt, büfögtem stb...Azóta csak paradicsomos!
2023. márc. 13. 14:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!