Szeretitek a halkonzerveket ?
Melyik márkát, melyik ízt szeretitek ?
Egészséges étel ez ?
Én a paradicsomos illetve olajos halkonzerveket szoktam enni .
"Tonhallal kapcsolatban szokták felhozni negatívumként a nehézfémtartalmat. Igazság szerint ha csak heti 1-3 alkalommal eszel ilyet akkor nem toxikus."
A szervezetbe került nehézfém jelentős része elraktározódik, nem ürül ki, tehát, ha ritkán is, de éveken keresztül kerül be nehézfém a szervezetünkbe, az elvileg okozhat bajokat... csak közben eltelt néhány évtízed, és senki meg nem mondja, hogy pontosan mi is játszott közre az ilyen-olyan betegségek kialakulásában.
Ezt most véletlenül sem a tonhalfogyasztás ellen írtam le, a mai világban szinte nincs olyan élelmiszer, amiről ne mondták volna ki, hogy káros, mert vegyi anyagokat mutattak ki belőle a laborvizsgálatok során.
Mindenből ki lehet mutatni, mert mindenhol itt van körülöttünk.
A folyóinkból is kimutatható mikro-műanyag szennyezés, nehézfémek, stb.
Elönti a folyó az ártereket, majd leapad, kihatják a teheneket legelni, a tejtermékekből kimutatható a szennyezés.
Miért rosszabb a tonhal?
Nem létezik ma már bio élelmiszer, legfeljebb olyan, amit szándékosan nem vegyszereztek, de a légkörből talajból vízből bekerülő káros anyagokat azokból is ki lehet mutatni.
Eszek olajos halat, sőt a kedvenc pizzafeltétem is az olajos hal + citromkarikák + paradicsom karikák + hagyma + sajt
Én nagyon szeretem.
Míg más az ovi után Fornetti-t kapott meg fagyizni vitték, engem apukám meg a nagyszüleim mindig halkonzervvel vártak.
Általában tonhal és szardínia kozervet fogyasztok, vízben vagy olívaolajban eltéve. Nagyon finom pl. egy kis citromlével és kenyérrel.
De szoktam salátával, tésztával vqgy cous cous-al is enni.
én is imádom őket, de az utóbbi évben dupla árban adják, így nagyon ritkán veszek kb havi 1x
korábban heti 2x is
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!