Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Milyen kávét szeretsz?

Milyen kávét szeretsz?

Figyelt kérdés
Most vettem egy kávéfőzőt, milyen kávét vegyek hozzá? Nektek melyik a kedvenc kávétok?
2010. okt. 2. 23:27
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Tchibo familyt (sárga) szoktam venni, de a múltkor Jacobs Krönung-ot (zöld) vettem (és jó volt). Segafredo nem jött be. Ha pénzes lennék, nyilván Frei Tamás - "féléket" vennék :)

Személy szerint a dw palomát és karavánt nem szeretem...

2010. okt. 3. 09:34
 12/13 anonim ***** válasza:

Nem tudom, milyen kávégépet vettél, nem mindegy milyen kávét teszel bele. Az olcsóbb filteres vagy átfolyós gépekbe majdnem mindegy, viszont a presszógépekbe finom szemcséjű kávé kell, ezért érdemes magunknak darláni, vagy a felsőbb kategóriából vásárolni, mert az olcsó darált kávék (omnia stb) nem elég finom szemcséjű.

Nekem a Frei kávék ízlettek, habár nem próbáltam mindet, és már régen volt, azóta kifinomultabb lett az ízlésem, úgyhogy biztosat nem tudok mondani :D (főleg, hogy egy kávészakértő oldalon most olvastam, hogy erősen túl vannak árazva a frei kávék és nem olyan minőségűek, mint a jobb középkategóriás /lavazza, illy/ kávék)

Amúgy eddigi kedvencem a Dallmayr kávé, szemesen vettem, eddig ez lekörözött nálam mindent, habár a prémium kategóriából még nem igazán kóstoltam egyet sem.

Az alsó kategóriából nekem az Omnia classik a kedvencem, de ebből is érdemes saját magunknak őrölni. Tchibonak is vannak finom kávéi.

Előttem említik a Palomát és társait, ezek az alsó kategória legalja, talán van ennél rosszabb is (amelyikben már több a pótkávé, mint a robusta/arabica). Palomát nagymamámnál gyakran iszom, rettenetes íze van, dehát cukorral meg lehet inni. Akkor már tényleg inkább Omnia, de még a Karaván is iható.

Középkategóriában ott van a lavazza, az illy és a segafredo. A Segafredo nekem túl keserű szokott lenni, valószínűleg a robuszta miatt, de valakinek ez jön be. Lavazzát és Illyt még nem vettem, csak kávézóban ittam, ezek már elég jó kávék. Az illyt általában dícsérik, habár elvileg semmi különös nincs benne, de legalább finom.

Felső kategóriából egyet sem tudok mondani, mert ezek már rettenet drága kávét, egyszer-egyszer érdemes velük próbálkozni (ha van rá pénz, nyilván érdemes mindig ezek közül válogatni.) Még márkát sem tudok mondani, mert nem ismerem őket. Az eszpresszo.com-on sokat lehet róluk olvasgatni.

Ha nem vagy különösebben válogatós, akkor szerintem az Omnia, Tchibo, Segafredo, Lavazza, Illy, Dallmayr közül válogass, én személy szerint a legutóbbit javaslom. Mindenképpen érdemes magadnak őrölni, egy fokkal finomabb lesz a kávé.

Ha pedig kísérletezni akarsz, akkor rengeteg féle közül választhatsz. Pl Semiramis kávék közül fogok most próbálgatni. Ezek elég drágák, de vannak 125 g-os kiszerelésű csomagok 1500-2500 között, elég drága, de egyszer-egyszer ki lehet próbálni.

2012. nov. 22. 22:15
 13/13 anonim ***** válasza:
Wiener Extra. Szerintem nagyon finom. Csak a robusta miatt, 4-5 után már nem iszom.
jan. 23. 22:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!