Miért rendelnek emberek a Foodpandától ilyen árak mellett?
"Miért rendelnek emberek a Foodpandától ilyen árak mellett?"
Mert éhesek.
Arányaiban annyival lett drágább, mint amennyivel az élelmiszerek ára is. Főzni is dupla annyiba kerül mint korábban, nyilván rendelni is, az éttermeknek is drágult az alapanyag.
Mi szoktunk rendelni ha aznap nem volt időnk főzni, vagy ha kifejezetten megkívánunk valami olyan kaját, ami nem a házias, itthon is könnyen elkészíthető kategória. Ettől még nem életcélunk az evés, szimplán nem vág földhöz az a kb hetente egy rendelés.
"Főzni se olcsóbb sokkal, és lehet idejük sincs rá"
De ha onnan rendelnek, nem csak az étel megfőzését kell megfizetniük meg persze az alapanyagokat, hanem a kiszállítás díját is - meg az egész apparátust, a reklámokat, stb. Szerintem is baromi drága - főleg mert itt van a közelben egy olyan jó kis kifőzde, hogy csak na, úgyhogy ha nincs időm főzni, mégis főtt ételt akarok, inkább elhozom én magam onnan. :)
"Már hónapok óta nem lehet onnan rendelni, mert olyan drága minden."
Nekem sikerül rendelni, amikor akarok . Amúgy vannak normális éttermek jó kajákkal nem horror áron . Én sokszor rendelek, de mondjuk nem a mekdönciből, ahol 700 ft egy nyomorult sajtburger, na az tényleg pénzkidobás szerintem is .
"Mert lusták főzni"
Nem csak főzni lusták, hanem arra is lusták, hogy személyesen megvásároljanak valami kész ételt amikor amúgy is ott járnak, ahol megvehetnék, hogy legalább a szállítási költséget megtakaríthassák.
17: Mit emészted magad hogy a másiknak éppen mi jó??
Na és ha nincs ideje főzőcskézni, fél napig bevásárolni a hozzávalókat, kavargatni a löttyöt és fél napig mosogatni a konténer edényt? :P
Néha én is rendelek mert nincs időm főzni, sőt nem is érdekel mert csak időpocsékolásnak tartom.
Nem vagyok lusta sem főzni, sem vásárolni. De vannak dolgok, amiket én nem tudok megcsinálni. Pl jó olaszos pizza, ahhoz olyan kemence is kell. Persze, szoktam csinálni itthon pizzát, nem rossz az sem. De nem az a papírvékony, roppanós-hólyagos szélű amit mondjuk a Pizza Me hoz. Köze nincs hozzá, nem is lehet, hiszen a szemem előtt lett a nyers pizzából szó szerint pár perc alatt kész kaja az ő kemencéjükben. Megnézném ahogy ezt az otthoni kis sütőben megcsinálja valaki. Vagy hiába csinálok hamburgert, ha én épp AZT a hamburgert kívánnám amit a Zing ad, pontosan azokkal az ízekkel, arányokkal, összetevőkkel, ahogy azt mindig egységesen megkapom tőlük. Vagy ha egy hónapban egyszer megkívánom a kínait, akkor nem fogok hozzá mindenféle fiszemfszom fűszert, olajat, szószt venni mert az életben nem fogyna el, hiszen nem használom a mindennapokban. Inkább rendelek készet. És tudnám még sorolni. Szóval nem "valami kész ételre" vágyok, az a fagyasztó csodájának köszönhetően mindig van itthon.
Sokan azt nem értik meg itt, hogy a rendelés nem mindig egy kényelmi megoldás, hanem van hogy tudatos döntés, mert akkor és ott kifejezetten egy adott étterem egy adott kajáját akarom, és nem bármi mást. Pedig lehet, hogy még van is itthon valami más főtt étel. De azt akkor megeszem másnap, mert nem azt kívánom.
Olyan ez, mint az étterembe járás. Oda sem azért megy az ember, mert ne tudna otthon is összedobni valamit, hanem mert nem akar, másra vágyik. Csak nekünk személy szerint jobb program itthon kettesben enni a finom kajákat, éttermeben nem is tudom mikor voltunk utoljára.
"17: Mit emészted magad hogy a másiknak éppen mi jó??"
Pont nem a főzésről beszéltem a 17.-ben...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!