Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Ha találok a kertemben egyetle...

Ha találok a kertemben egyetlenegy ehető gombát akkor tudok valamit csinálni az ügyben hogy ott ne egy legyen hanem sok? Esetleg állandó gomba forrás?

Figyelt kérdés
2022. dec. 10. 10:58
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%

"A csiperke érett trágyán nő"

Ez nem igaz, rengeteg vadon növö csiperke van, viszont érett trágya nem igazán fordul elö felületszerüen. Bármilyen korhadó növényi részeken terem, erdöben is meg réteken is.

2022. dec. 10. 16:07
 12/24 anonim ***** válasza:
100%

#11: A vadon növő csiperkék termőhelyével kapcsolatban igazad van, bár megjegyzem, hogy mifelénk egy olyan legelő a legjobb csiperkéző hely, ahol rendszeresen szoktak juhokat legeltetni, következésképp rendszeresen trágyázva van. Ez ezért lehet, mert a csiperkék (több fajról van szó) szaprofiták, vagyis elhalt állati és növényi szervezetek korhadó, lebomló maradványain élnek. Ehhez ideális a trágya.

Intenzív termesztés esetén a csírát valamilyen trágyát - gyakran baromfitrágyát - tartalmazó, tovább érlelt táptalajba oltják be.

2022. dec. 10. 16:32
 13/24 A kérdező kommentje:
9 Nagyon nem értek egyet azzal amit írsz. Minden esetben be kell vizsgáltatni akár biztosnak hiszi valaki akár nem. Az életünk nem játék...
2022. dec. 10. 16:52
 14/24 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Kérdező, semmiképp sem akarlak lebeszélni a gomba bevizsgáltatásáról, különösképp azután, hogy a #9-ben épp én ajánlottam a figyelmedbe ezt a lehetőséget. Azt sem tudom, hogy mennyire értesz a gombákhoz - a kérdés alapján nem túlságosan - , ezért megpróbáltam segíteni számodra.

A bevizsgáltatás kérdésénél maradva hadd kérdezzek vissza: Idén összel találtam egy jó 3 kg-os, emberfejnél nagyobb óriáspöfeteget. Szerinted egy ilyen találat esetén biztosra vehettem, hogy ehető, vagy ezt is be kellene vizsgáltatni?

2022. dec. 10. 17:07
 15/24 A kérdező kommentje:

Érdemes figyelmesebben olvasni hogy mit írnak a trollok és mit én.

Akkor kevesebb a félreértés.

Remélem a gombával ennél figyelmesebb vagy

Én csak azt tudom hogy egy ismerősöm olyan kórházi osztályon dolgozik, ahova minden évben bevisznek olyan önjelölt gombászokat akik biztosan tudják hogy melyik gomba ehető és melyik nem. És egy részük meghal egy részük nem. Döntsd el, hogy ennek a két csoportnak valamelyikébe akarsz e tartozni vagy egy harmadikba.

2022. dec. 10. 17:15
 16/24 anonim ***** válasza:
100%
További sok sikert kívánok neked a kertben talált gombáid szaporításához. (#3, #9 és #14 voltam)
2022. dec. 10. 17:21
 17/24 A kérdező kommentje:

Én meg a nagyobb figyelem eléréséhez kívánok sok sikert.

Néhány troll beír valami provokatív hülyeséget és teljesen el tudják terelni a figyelmedet.

Ezért nem javaslom hogy bármilyen gombát gombavizsgáló nélkül egyél meg. Még pöfeteget se.

2022. dec. 10. 17:27
 18/24 anonim ***** válasza:
100%
15: te osztod az észt ilyesmiről, mikor kertedben felbukkanó tintagombát és hasonlókat akarsz termeszteni? :-DDD
2022. dec. 10. 17:30
 19/24 A kérdező kommentje:

Tintagombáról senki se irt rajtad kívül.

Ha még saját magaddal is összekeversz engem akkor tényleg ne gombásszál.

2022. dec. 10. 17:34
 20/24 anonim ***** válasza:
100%

19: csak példaként írtam, mert az az egyik leggyakoribb felbukkanó gomba a gyepes kertekben, nagyobb esők után...

De a többi se ehető...

2022. dec. 10. 17:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!