Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Konzerv gombát a szavatossági...

Konzerv gombát a szavatossági idő lejárta után meddig lehet megenni?

Figyelt kérdés
2022. dec. 5. 13:42
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Ha nincs szaga, akkor simán. A konzervek nagyon sokáig jók.
2022. dec. 5. 13:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Fogyaszthatósági időt illik komolyan venni. A szavatossági idő csak annyi, hogy a gyártó addig vállalja, hogy a dobozban az van, amit ígért.

Lassan kivezetésre kerül. Több országban már meg is történt. Azzal indokolják, hogy pazarlásra ösztönöz, mert az emberek kidobják a még gond nélkül fogyasztható dolgokat.

A gomba kényes jószág. A felnyitott konzerv is. A kettő együtt meg pláne. Szóval ha kibontod, rövid időn belül fogyaszd is el. sértetlen állapotában még őrizgetheted egy ideig.

2022. dec. 5. 14:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
0%
Esetleg abban a hónapban amiben lejárt utána már ne.
2022. dec. 5. 15:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Gombaval vigyaznek,meg ha konzerv is, de amugy ettem mar 1 eve lejart kukorica, borso konzervet, termeszetesen felhasznalas elott megkostoltam oket es semmi bajuk nem volt.

Es a kaja utan nekem se volt bajom :D

2022. dec. 5. 15:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

ha bontatlan állapotban van, még évek után sincs semmi baja.

Felvontás után viszont jobb ha aznap-másnap megeszitek.

2022. dec. 5. 15:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Augusztusban járt le és még bontatlan, adok neki egy esélyt :D
2022. dec. 6. 18:40
 7/7 anonim ***** válasza:
53%

Már régi a kérdés, de azért hozzá teszek!

Volt a discovery-n hogy találtak valahol Angliában 1943-as háborús katonai konzerveket amiket valaki elraktározott magának, és aztán ezek a 2010-es években lettek csak megtalálva és kibontva, bevizsgálták laborban, és teljesen ehetőek voltak! Semmilyen toxikus anyag nem volt benne. De volt 1-2 konzerv ami felpuffadt mert vagy tökéletlen volt a pasztörizálás vagy levegőt kapott, na az már nem volt ehető.

okt. 11. 11:31
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!