Hogyan lehet megkülömböztetni az igazi magyar fokhagymát a kinaitól?
Figyelt kérdés
2010. szept. 29. 16:55
1/5 anonim válasza:
Én az illatáról ismerem fel. A magyarnak érződik az egész fokhagymán a jellegzetes illat, a kínainak sosem érzem, és az íze sem olyan intenzív. Sikerült már olyat vennem, és nem volt íze, csak ha 2x annyit használtam fel. Én azóta megszagolom, mielőtt megvenném.
2/5 anonim válasza:
A kinai hatalmas, tökéletes formájú. A magyar kicsi, formátlan, néhol hibás, vannak benne kisebb nagyobb darabok.Csak magyart vegyél, az kilóra van ezer-ezerkétszáz ft körül van. A magyarból 3 gerezd ize intenzivebb, mint a a kinai egész fejnek. Meg ki tudja mivel van átitatva az a mű vacak.Általában azt nem is kilóra mérik, hanem 3 db-os hálóban pl.
3/5 anonim válasza:
A magyar fokhagyma általában kisebb gerezdekből áll,és többől!Az íze erősebb,szinte csíp,és jobban érzed a klasszikus fokhagyma ízt!Nem véletlen,hogy jobbnak tartják a kínainál!
4/5 anonim válasza:
Az 1. vagyok, és kicsit vitatnám a méret különbséget. A fokhagymából a magyar is nagy fejű, ami még nem télálló. Az ősszel betakarított, télálló fokhagyma az apróbb fejű, kisebb girizdes. Amit nyáron veszünk, az nagy fejű, nagy girizdes, és attól lehet magyar. A télen vett nagyfejű, tuti kínai. Azt szaglászhatod, nincs illata.
5/5 anonim válasza:
Eddigiekhez hozzátenném még azt az egyszerű megoldást, hogy rá is van írva. Keresd a "gyártó" vagy "származási hely" szavakat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!