Nem értem, min csodálkozol.
Csupa adalékokkal és cukorral teli, feldolgozott élelmiszert soroltak fel.
Nyilván nem halsz bele, ha néha eszel ilyesmiket, de a többség napi szinten ezeket fogyasztja a feldolgozatlan élelmiszerek helyett.
Az emberi szervezet nem a mai szemét, mindennel teli kajákon alapulva alakult ki az evolúció során, ezért valós problémát okoz az ezekben található adalékok feldolgozása és felhalmozódása.
Elég sok olyan van a listán, amit eleve nem kéne és ideális esetben nem is fogyasztunk gyakran. Pl. jégkrém, édességek. Én pl. készételek sose eszem, pl. fagyasztott pizza, stb.
A mérték és a gyakoriság a lényeg. Nem fogsz meghalni egy kólától, csak nem mindig azt kell inni.
Az ilyen ökörségeket el kell felejteni. Ha hallgatnál minden ilyen írásra, fényevővé válnál igen hamar.
Inkább csak egyél ami jól esik, csak légy mértékletes, és ne hanyagold a zöldségeket. Inni meg inkább vizet igyál, feldobva néha egy kis üdítővel, gyümölcslével, stb.
#4: pontosan! :)
Ugye a víz is lehet halálos, meg a konyhasó is - bizonyos mennyiségen felül...
Kukába dobjátok ezt a cikket...
Ez kb. áltudományos bulvár... RIogatás, marhasát, "brittudósok" féle marhaság.
Csodálom, hogy az Index tudomány rovatában jelent meg...
Na jó srácok, de a kontextus itt fontos, érdemes ezt kritikus szemmel olvasni.
Az Amerkai élelmiszer sztenderdek, különösen a gyorskaják és az ilyen könnyen elfogyaszthatóak baromira silány minőségűek.
"Ugyanaz" a meki, kfc, stb kaja náluk sokkal kevésbé van leszabályozva, van egy csomó dolog amit az EU pl betiltott, de ott még a lobbi belenyomja az ételekbe. Pl a kukorica szirup, ami kb minden kész ételükben benne van. Az, hogy az Amerkai csoki, akóla, a kenyér nagyon más ízű, nem véletlen. Más kerül bele, mert a cégek zsebében van az egészségügyük és a gazdaságuk, és ezek addig verték magukat, amíg az olcsóbb, ízletesebb de egészségtelen ételek lettek az alapélelmiszerek, ezzel sakkban tartva a populációt.
Ezek az ételek kezdtek megérkezni Dél-Amerikába, és láss csodát, nekik is egészségtelen.
8: épp tegnap riogatott itt valaki, hogy a kávétejszín rákkeltő...
Aztán kiderült, hogy valami óhéber sz.r bulvárhír alapján retteg, és amcsi műtejszínről volt szó.
Itthon meg a Lidl-s kávétejszín uht tejből van.
Mindjárt megpróbálom előkeresni a kérdést...
9, pontosan.
Amit ebből szűrj le:
-a helyi termelésű friss áruval jobban jársz mint az importálttal
- Ha egy cég (pláne ha élelmiszer gyártó) kritizálja a minőség ellenőrzési törvényeket, az lobbi, és a céljuk az, hogy több sz@rt el tudjanak adni...de ez neked nem érdeked.
-Illetve ezek nélkül a törvények nélkül még mindig lenne krétapor a kenyérben mint az 1800as években, nem lenne biztonságos kb semmi mert a cégeket a profit érdekli, nem te mint ember
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!