12 fogásos karácsonyi menüt hogyan kell elosztani? remélem értitek
Mifelénk úgy, hogy Szenteste után már senki nem teszi be a lábát a konyhába egészen kb Szilveszterig.
A két ünnep között van egyrészt a maradék hideg sült, a töltött káposzta, sütik, bejglik, mézes, a sajttál és hideg húsok.
Esetleg egy forralt bort vagy egy Bailey'ses forrócsokit szoktam csinálni ha olyanom van, ételt nem főzök.
4, Ja, nagyjából annyi készül, de igaz nem mind főtt. És nem egyszerre esszük végig, de van a halászlé, a marhasült meg a 4-5 féle köret Szenteste, kaviáros pirítós, aztán utánna a töltött káposzta, kocsonya, charcuterie board, kaszinó tojásos hidegtál, grillezhető fokhagymás cipóba tett camambert sajt, tepsibe bedobható panírozott cuccok...
Sütiből szokott lenni mézes, hókifli, pozsonyi kifli, bejgli, stollni.
Így kevesebb a stressz, pár napig mindenki hátradőlhet
én nem értem sajnos
ha elkészítésről van szó, akkor mindent, ami fagyasztahtó, 1-2 héttel előtte elkészítnei, a többit nyilván firssen
ha felszolgálásról akkor
vendégváró
hideg előétel (pl szendvics falatkák vgy hidegtál)
(ezen belül először a zöldséges, után a tojásos, utána a szárnyas, utána a sertés és végül a marha)
meleg előétel (pl leves)
(ezen belül szintén a fenti sorrend)
főétel (szintén a sorrend)
utána deszert (én ezt biztos desszertestálra tenném egyben felszolgálva mindent)
Én még mindig nem értem!
Vannak variációk, pl:
- a karácsonyra érkező rokonok közt, hogy ki és mit hozzon
- vagy a 3 napra (szenteste + a 2 nap) hogy mit eszünk?
Mi a francért nem lehet normálisan megfogalmazni egy kérdést, amikor ugyanannyi energiába kerülne? Különösen ha “reménykedni” kell, hogy értjük vagy sem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!