Sos! Mit rontok el?
2:20 -nál neki morzsolódik, én meg hiába próbálom összeállt az egész egybe, pedig a kezimunka stimmel.
mÁsodik adagot dobom ki, kedvem sincs már ujbóo kezdeni
Túl meleg a vajad?
Egyébként látszik, hogy kézzel direkt morzsolja szét.
Mondjuk én alapban nem értem a pitetésztába a tojást, mert az a legegyszerűbb tészta a világon, 3 összetevőből, 3:2:1 arányban liszt:vaj:cukor.
Neked meg azt tanácsolnám, hogy ne dobáld ki a drága tésztát, ha nem morzsás, akkor nem morzsás! És akkor mi van?
Kinyújtod a 2/3-át, beleteszed a formába, rá a töltelék és lefeded a megmaradt 1/3 kinyújtott tésztával és kész!
Igen, valószínűleg túlmelegedett a vaj, ez gyakorlatilag egy linzi tészta szerű lenne, alapból hátránnyal indulsz, ha ebben a sorrendben, és habverővel kevered a vajat.
Legyen hideg a vaj, és vagy a #4-es linkjéhez hasonlóan kockázva kezd morzsolni, és ne gyúrd, hanem morzsold,
vagy a legnagyobb lyukú reszelővel reszeld a vajat a lisztbe!
Megfogod a vajat, húzol néhányat a reszelőn, aztán lisztezed a vajat.
Így olyan gyorsan tudod vegyíteni a lisztet a vajjal, hogy nincs ideje megolvadni.
De ha meg is lágyul, összegyúrás nélkül tedd vissza a hűtőbe, és hűtsd vissza.
Ezt morzsolós verzió nélkül is érdemes megcsinálni, mert ha megolvad a vaj a tésztában a sütés előtt, akkor "leég" a tészta, így mondják, tehát nem omlós lesz, hanem porhanyós, nem lesz tartása, szétesik sütés után.
Amúgy meg... nem tudom mennyire szimpatikus ez a morzsolós dolog, nekem ránézésre olyan fullasztós kinézete van, én a klasszikusokat jobban szeretem:
Pl. rácsos almás, vagy ha már reszelt verzió, mint a 4-es linkjében, akkor reszelt túrós.
Ezt most nem mondod komolyan, hogy kidobod????
Különben mintha kihagyna egy lépést. Mellesleg nem ia magyar, ki tudja, milyenek azok a hozzávalók.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!