Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Sos! Mit rontok el?

Sos! Mit rontok el?

Figyelt kérdés

[link]



2:20 -nál neki morzsolódik, én meg hiába próbálom összeállt az egész egybe, pedig a kezimunka stimmel.

mÁsodik adagot dobom ki, kedvem sincs már ujbóo kezdeni


2022. okt. 16. 16:37
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Mondjuk én eleve nem értem hogy miért hagyja morzsalékosra, ha a formában meg összetömöríti
2022. okt. 16. 16:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 A kérdező kommentje:
A tetejére mindenképp morzdás kell, az alja meg fele-fele
2022. okt. 16. 16:46
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Túl meleg a vajad?

Egyébként látszik, hogy kézzel direkt morzsolja szét.

2022. okt. 16. 16:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Akkor én inkább így csinálnám. https://www.youtube.com/watch?v=7bl2qIAXgW0
2022. okt. 16. 16:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Mondjuk én alapban nem értem a pitetésztába a tojást, mert az a legegyszerűbb tészta a világon, 3 összetevőből, 3:2:1 arányban liszt:vaj:cukor.


Neked meg azt tanácsolnám, hogy ne dobáld ki a drága tésztát, ha nem morzsás, akkor nem morzsás! És akkor mi van?

Kinyújtod a 2/3-át, beleteszed a formába, rá a töltelék és lefeded a megmaradt 1/3 kinyújtott tésztával és kész!

2022. okt. 16. 17:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 A kérdező kommentje:
Így csináltam, de szr pett
2022. okt. 16. 17:25
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Meleg a vaj, meg szerintem túldolgozod.
2022. okt. 16. 22:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Igen, valószínűleg túlmelegedett a vaj, ez gyakorlatilag egy linzi tészta szerű lenne, alapból hátránnyal indulsz, ha ebben a sorrendben, és habverővel kevered a vajat.

Legyen hideg a vaj, és vagy a #4-es linkjéhez hasonlóan kockázva kezd morzsolni, és ne gyúrd, hanem morzsold,

vagy a legnagyobb lyukú reszelővel reszeld a vajat a lisztbe!

Megfogod a vajat, húzol néhányat a reszelőn, aztán lisztezed a vajat.

Így olyan gyorsan tudod vegyíteni a lisztet a vajjal, hogy nincs ideje megolvadni.

De ha meg is lágyul, összegyúrás nélkül tedd vissza a hűtőbe, és hűtsd vissza.


Ezt morzsolós verzió nélkül is érdemes megcsinálni, mert ha megolvad a vaj a tésztában a sütés előtt, akkor "leég" a tészta, így mondják, tehát nem omlós lesz, hanem porhanyós, nem lesz tartása, szétesik sütés után.


Amúgy meg... nem tudom mennyire szimpatikus ez a morzsolós dolog, nekem ránézésre olyan fullasztós kinézete van, én a klasszikusokat jobban szeretem:

Pl. rácsos almás, vagy ha már reszelt verzió, mint a 4-es linkjében, akkor reszelt túrós.

2022. okt. 17. 07:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

Ezt most nem mondod komolyan, hogy kidobod????


Különben mintha kihagyna egy lépést. Mellesleg nem ia magyar, ki tudja, milyenek azok a hozzávalók.

2022. okt. 17. 19:38
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!