Sziasztok. Édesanyàm nem lehet velem màr, viszont van egy nagyon régi, otthoni serpenyő, ami az övé volt. Ebben szokott lepcsànkàt és palacsintàt sütni. Az alja és az oldala meg van égve, rà van égve évek óta valami. Màr az Ő idejében is ilyen volt.
Mivel tudnàm szépre, kitisztítani? Késsel tudom néhol kapargatni, mivel tudom feloldani a ràégett részeket?
Olyan tanàcsot nem kérek, hogy dobjam ki, nekem ez egy emlék
2022. szept. 28. 16:36
1/7 anonim válasza:
Vagy kémiai úton, konyhai vegyszerekkel próbálkoznék (súrolópor, hideg zsíroldó, CIF stb.), vagy mechanikai módszerekkel (smirgli, drótkefe, nem túl durva korongos sarokcsiszoló). Esetleg mindkettő.
2022. szept. 28. 16:56
Hasznos számodra ez a válasz?
2/7 anonim válasza:
Igazából jó volna tudni valam8t a serpenyő anyagáról, bevonatáról - kb. ettől függ, mit lehet tenni vele, és mit nem.
2022. szept. 28. 17:15
Hasznos számodra ez a válasz?
3/7 anonim válasza:
Ha emlék és már égett volt előtte is, akkor miért kell habtisztának lennie? Rakd el így a szekrénybe és soha többé ne vedd elő.
ha már nem lehet veled, akkor ne fogalmazz úgy hogy "ebben szokott készíteni"... ebben készített a helyes. egyébként sajnos ilyenkor már kidobásra ítéltetett ha szén rakódott rá. esetleg megkérhetsz valakit hogy sarokcsiszolóval csiszolgassa meg, de sokat javítani ezen sajnos már nem lehet. nem kell kidobnod ha nem akarod, csak használni nem tudod a rendeltetésére
2022. szept. 28. 17:40
Hasznos számodra ez a válasz?
6/7 anonim válasza:
Ha olyan régi vas palacsintasütő, akkor nem kell csinalni semmit. Az pont úgy jó hogy rá van egve a zsíros reteg.
2022. szept. 28. 18:16
Hasznos számodra ez a válasz?
7/7 anonim válasza:
De mi ez, öntött vas, vagy mi? Mekkora az anyagvastagság?
Egyébként ez sokkal inkább fém megmunkálás, mint konyha kategória.
Vagy sarokcsiszolóval, és ha vastag anyagból van a serpenyő, akkor lamellás legyezőkoronggal óvatosan nekimenni, vagy ha vékonyabb anyag, akkor gumikorong, és rá fíbertárcsa.
Vagy fúrógépbe, csapos befogatással ugyanezek. Vagy valami drótos fazék kefe.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!