Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » A kollegiumban borzasztó a...

A kollegiumban borzasztó a kaja, de mégis rengeteget fizetünk. Merjük kihívni az ANTSZ-t vagy a NÉBIHet?

Figyelt kérdés

A felállás a következő. 4 éve vagyok kolis. Az első évben undorító volt a kaja, majd lecserélték a szakácsot. Azután kánaán volt. Reggelire mindenki azt és ANNYIT evett amennyit szeretett volna, ebédre többféle ételből lehetett választani. Vacsora szintén valami ízletes étel volt. Gyakori volt a rántotthús, rántott hal, hamburger stb. Rendszeresen kaptunk desszertet is, illetve az ebédhez járt uzsonna.

A minőség szép lassan elindult a leejtőn, az uzsik, desszertek elmaradnak. (Nem lenne baj, ha ehető lenne az étel.) Minden ízetlen, sokszor az előtte heti kaját használják fel, újítják fel. Természetesen az ára az ételnek csak nő. Első évben 10.000ft volt egy hónapra az étel. Jelenleg 24.000 ft van kidobva az ablakon. A kenyér rendszerint száraz amit adnak. Gyakori a penész észlelés is. Íztelen, vagy hányinger keltő az étel esztétikailag is és ízre is. Ha csirkecombot kapunk, akkor abban a csont szilánkosra van törve, ehetetlen (tehát valami lepattanó hús). A pörköltben mindig csimbókos a "hús". A rakott dolgok nyersek. A levesek pedig ízesített vizek konkrétan. A reggeli általában egy szelet kenyér, egy teáskanálnyi vaj, 2 szelet felvágott, esetleg 3 szelet uborka. A vacsora meg szintén múltheti kaja kicsit átgondolva.

Érettségi héten pedig romlott ételt szolgáltak fel, és az egész kollégium hasmenéssel, gyomorgörccsel írta az érettségit.

Ha azt gondolnád hogy ez vicc. Nem az.

Azért nem lett eddig jelentve, mert senki nem merte és senki nem állt a sarkára.

Plusz poén, hogy az iskola büfé az élelmezésvezetőnk kezében van. Ott egy egyszerű rántotthusos szendvics (ami szintén már nem olyan jó mint régen) 590ft.

Mit kéne tennünk?

Hogy jelenthetjük?



2022. szept. 22. 13:30
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
0%

Rántott halban mi nem egészséges?

A rántott!

2022. szept. 22. 14:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/26 A kérdező kommentje:
#10. Senki sem geometriailag szabályos húskockákra gondolt. Hanem arra, hogy a pörköltben lévő hús 90%-a rendszerint zsírtömb..
2022. szept. 22. 14:40
 13/26 anonim ***** válasza:
24%
13: jól van, barokkos túlzás...
2022. szept. 22. 14:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/26 anonim ***** válasza:
100%

A penésszel, romlott étellel tényleg baj van. Ezt jelenteni kell.

A többi az sajnos minden menzára igaz

2022. szept. 22. 15:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/26 anonim ***** válasza:
0%
Miböl gondolod, hogy a rántott altenaívája a füstölt lenne? Az legalább annyira rossz!
2022. szept. 22. 18:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/26 A kérdező kommentje:
Annyira birom, hogy a rántott halon vagytok kiakadva 😂
2022. szept. 22. 19:04
 17/26 anonim ***** válasza:
17%

Nem a rántott halon, hanem az összes többin, ami szerintem "kötelezö" lenne, az mind olyasmi, ami kifejezetten egészségtelen.

Másrészt próbálj kicsit gondolkodni meg számolni, ennyiböl - napo 800 Ft - még ebédet sem lehet kihozni, nemhogy három föétkezést, plusz két kisebbet!

Éppen te említetted a szendvicset, egy szendvics kb annyiba kerül, mint a menzán a napi keret!

2022. szept. 22. 20:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/26 A kérdező kommentje:

A szendvicset azért írtam, hogy lássátok, hogy a büfé is az élelmezésvezető kezében van, és hogy lehet ebben összefüggés (tudod.. miért sz.r a kaja, és miért jó a büfé).

Az hogy 1200ftból nem lehet kihozni 3 étkezést. Na az igaz. De régen kevesebből kitudtak egy éttermi színvonalat hozni?

2022. szept. 24. 13:25
 19/26 anonim ***** válasza:
80%

18: Ja, régebben... Mondjul 30 évvel ezelőtt... :-DDD


Komolyan, úgy gondolkozol, mint egy tízéves...


Kérdezd már meg anyádat, hogy mennyiből hoz ki egy vasárnapi ebédet!!!!!

És azon nincs helyiségbérleti díj, meg HACCP konyha kialakítás, meg munkabér, járulékok, rezsiköltségek, energia, stb. - csak az alapanyag!


Na onnan ugorj neki újból.

2022. szept. 24. 13:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/26 anonim ***** válasza:
76%

"De régen kevesebből kitudtak egy éttermi színvonalat hozni?"

Ezelött egy évvel fele annyiba kerültek az alapanyagok, mint ma, két éve meg még kevesebbe

2022. szept. 24. 14:02
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!