Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Hogy van ennyi féle tej...

Hogy van ennyi féle tej nálunk, ami ráadásul magyar?

Figyelt kérdés
Laktózmentes, bio, ilyen olyan és boltonként több 1000 liter napról napra. Itthon nem tudok nagy tehenészetekről, amiből lenne tej. A boltban kapható tejek valóban tehéntől származnak és nem pancsolt valamik? Egyre nagyobb jelentősége van a minőségnek, mert a cronfield azt hiszem jól írom, az volt a legolcsóbb tej, fehér világoskék színű dobozú, 160 ft-os áron volt, most 310-ért láttam. Tehát ha ennyire felmentek az árak hogy a tej us 400-500 ft, akkor elvárnám hogy tényleg tehéntej legyen, ne sovány tejpor és víz meg egy kis tejsav.
2022. aug. 25. 10:43
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
94%

"Itthon nem tudok nagy tehenészetekről, amiből lenne tej."

Én meg téged nem ismerlek, úgyhogy szerintem nem is létezel, ezt a kérdést valaki más írta ki.

2022. aug. 25. 10:51
 2/11 anonim ***** válasza:
95%
Lehet, hogy te nem tudsz róluk, mert nem vagy érdekelt ezen a téren, de elég sok nagy tehenészet található az országban, ahol a tehenek száma meghaladja az 1000-t.
2022. aug. 25. 10:51
 3/11 anonim ***** válasza:
96%
Szóval amiről nem tudsz az nem is létezik? :D
2022. aug. 25. 12:00
 4/11 anonim ***** válasza:
89%
Magyarország max népessége olyan 3000 ember. Hazugság, hogy 9 millióan vagyunk. Én nem találkoztam velük.
2022. aug. 25. 12:26
 5/11 anonim ***** válasza:
13%

Csak a FIDESZ!

Létezik más párt is?

2022. aug. 25. 12:35
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Már megint a tejporos konteó.

A tejpor előállítása drága dolog. A valódi tej olcsóbban állítható elő. Ezért van a tej tejből.

Ha igaz lenne a tejporos konteó, akkor nem lennének egyéb tejtermékek, úgymint tejföl, vaj, túró, sajt.

A fent említett egyéb tejtermékek előállításához nagy mennyiségű friss tej szükséges. Ezen igények kielégítéséhez megvan a szükséges tehén-kapacitás.

2022. aug. 25. 13:38
 7/11 anonim ***** válasza:
93%

#1: :-D :-D :-D

A kérdező tipikusan olyan lehet, hogy amit nem lát, az nem létezik. :-D

2022. aug. 25. 13:38
 8/11 anonim ***** válasza:
91%

6: de a kérdező-féle konteósokat nem lehet ám meggyőzni logikus érvekkel SEM.

:)

2022. aug. 25. 13:39
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Kedves kérdező, nyugodj meg, tejet a legolcsóbban tehénnel lehet előállítani, így nem éri meg hamisítani. Pláne nem éri meg tejből tejport csinálni, majd visszahígítani tejjé és úgy eladni.

Van még a "reggeli ital", amire jól láthatóan nem "tej" van írva, az is tejjel indul, de a tejzsírt kiszedik belőle, és növényi zsírral helyettesítik. De arra már nem írhatják rá, hogy tej.

2022. aug. 25. 13:42
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

Tavalyi hír, de a nagyságrend kb. látható...

[link]

"Magyarország tejből önellátó, a termelés mennyisége 2010 óta több mint 16 százalékkal bővülve elérte az évi 1,9 milliárd litert, miközben a fogyasztói tej behozatala a harmadára esett vissza"

2022. aug. 25. 14:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!