Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Vegán embertársaim, azt...

Szabó Ádám2 kérdése:

Vegán embertársaim, azt hiszitek, hogy mások sértegetésével, megszégyenítésével meg lehet jobbítani a világot?

Figyelt kérdés

Van egy régi, közeli ismerősöm (akivel bizalmas kapcsolatban vagyok). A közelmúltban elkezdett vegán életforma szerint élni. Rá akart venni engem is erre. Rendszeresen erről magyaráz másoknak is.

Múltkor azonban kb. a 2.-3. alkalommal, hogy szóbakerült köztünk ez a téma és én figyelmesen hallgattam őt, amikor a sok dologra, amit mondott, elmondtam neki azt, hogy

vannak dolgok, amikben egyetértek vele, de vannak amikben nem. Erre a beszélgetés megváltozott.

Közölte velem ez a vegán ismerősöm, hogy én felelek az állatok megkínzásáért, egy erkölcstelen ember vagyok, és környezetszennyező is.

Utána pedig meghalt a beszélgetés köztünk . . . :S

Hozzá szeretném tenni, hogy egy téma sem fekete-fehér, a vegán téma sem az. A vegán ismerősömnek is vannak jó meglátásai a világról. Ő nem egy idióta ember, a többi vegán sem, és én sem vagyok az.

Utána próbáltam neki elmagyarázni, hogy én azt tapasztaltam az életben, hogy nagyon nehéz úgy meggyőzni valakit egy témáról, hogy türelmetlen vagy vele, sértegeted őt a döntései miatt, és megalázóan beszélsz vele. Szerintem első sorban szeretned kéne a másik, tőled különböző gondolkodású embert, időt tölteni vele. Aztán pedig, ha kedveli amit mondasz, akkor lehet hogy megfogadja a tanácsaidat is, és használja az ötleteidet is.

Ti ezt kedves olvasók, hogy látjátok?

2022. júl. 28. 15:00
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
65%
Hat, én nem vagyok vegan,de kereszténységben ezt tapasztaltam. Azóta nem vagyok az. :( Elegem lett, mert nem voltak "jó" keresztények. Persze a világi emberek sokkal brutálisabbak. Szerintem.
2022. júl. 28. 15:14
 2/20 anonim ***** válasza:
15%
Megint egy vegánok elleni provokáló kérdés!
2022. júl. 28. 15:32
 3/20 anonim ***** válasza:
93%
Nem mindem vegán erőlteti rá másokra az akaratát, de emelyik igen az ezzel akar figyelmet szerezi magának, hogy ő milyen különleges. Mindennel így van, így gondolj erre
2022. júl. 28. 15:39
 4/20 anonim ***** válasza:
26%
A Vegánok meg a húsevés ellen agitálnak, úgyhogy az eredmény megint csak 1-1.
2022. júl. 28. 15:42
 5/20 anonim ***** válasza:
27%
Ezt a 2-nek szántam.
2022. júl. 28. 15:44
 6/20 A kérdező kommentje:

Mindenkinek tiszteletben tartom a szabadságát abban, hogy mit egyen és mit ne. Nem is akarok senkivel sem vitázni arról, hogy számos divatos étrend, diéta, stb. közül szerintem melyiket lenne neki érdemes csinálnia! ;) :)

Viszont, ami az én személyes tapasztalatom az az, hogy pl. szigorú étrendet követő sportoló ismerőseim egyszer sem oktattak ki engem, hogy hogyan legyek egyészséges.

Például a ketogén diétáért rajongó ismerőseim egyszer sem szóltak be nekem egyszer sem arrogánsan azért, mert én nem osztom a véleményüket.

2022. júl. 28. 15:55
 7/20 A kérdező kommentje:

Én szeretem a vegán ismerőseimet! :) Tegyék azt, amit ők személyes jónak látnak.

Azonban a kérdésre visszatérve.

A vegánokon belül az a "réteg", akik veszekedésekkel, és elcsüggesztő ítélkezésekkel akarnak másokat meggyőzni a saját igazukról, azoknak működik ez az eszköz a véleményformáló tevékenységükben a nem vegán embertársaiknál Magyarországon?

Én úgy látom a környezetemben hogy nem, de ez lehet csak az én észrevételem...

2022. júl. 28. 16:08
 8/20 anonim ***** válasza:
97%
Ez nem a vegánok sajátsága, hanem a fanatikus embereké. Akik persze akadnak a vegánok közt is.
2022. júl. 28. 16:09
 9/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm nektek az eddigi válaszokat. Azonban megtudhatom, hogy közületek ki az aki konrétan vegán? Mert én első sorban az ő véleményüket szeretném megismerni erről. :)
2022. júl. 28. 16:14
 10/20 anonim ***** válasza:
93%
Én "majdnem" vegán vagyok, azaz vegán módon, csak növényeket fogyasztva étkezem, de nem vagyok megszállott, nem akarok senkit megtéríteni vagy bármi módon befolyásolni, illetve a fö ok nálam az, hogy az állati fehérjékre túlérzékeny vagyok, nem ehetem ezeket.
2022. júl. 28. 19:35
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!