Miért lett keserű a sárgabarack lekvárom?
Figyelt kérdés
Viszonylag édes barackot tettem fel lekvárnak főni. Semmit nem tettem alá csak egy pici vizet. Mielőtt hozzá szerettem volna tenni cukrot miután megfőtt megkóstoltam és kesernyés íze lett, pedig oda sem kapott. Mitől lehet ez, mit csináltam rosszul?2022. júl. 25. 21:17
1/8 anonim válasza:
Ez ilyen, a héjában található anyagok miatt.
3/8 anonim válasza:
Körülbelül egy perc lett volna rákeresni a receptre és akkor nem megy pocsékba a drága barack. Nagyjából mindegyik úgy kezdődik, hogy szedjük le a héját...
4/8 anonim válasza:
Nem minden fajta sárgabaracknak lehet leszedni a héját még úgy se, ha rendesen leforrázza, ezért is szokták az ilyen barackokat héjával együtt főzni
5/8 anonim válasza:
Mi sose szedjük le a héját és sosem keserű. Lehet olyan barackot vettél amit kezeltek valamivel, ami kioldódik
6/8 anonim válasza:
Közel 40 éve teszek el sárgabaracklekvárt, soha nem szedem le a héját és nem lett eddig egyszer sem keserü
7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! A maradékot úgy főztem be, hogy leszedtem a héját, de sajnos így is kesernyés. Úgy látszik rafutottam egy kevésbé jó minőségre.
2022. júl. 26. 20:59
8/8 anonim válasza:
Akkor éretlen barackot főztél be. Vagy valamilyen gyorstermesztett iparit, aminek alapból semmi íze nincsen, de befőzve előjön a keserűsége.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!