Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Alapanyag tárolási tippek,...

Alapanyag tárolási tippek, praktikák?

Figyelt kérdés

Olyanokhoz szólna a kérdésem, akik jó alaposan be szoktak spájzolni. Pl. előre megveszel több havi, lisztet, cukrot, zabpelyhet, rizst, fűszereket, és bármit, ami sokáig eláll. Miben tároljátok? Ha én most pl. 20-30 kg lisztet akarok táolni, de félek, hogy az élelmiszermoly beletrollkodik, mibe tegyem? Pl. ilyen nagy műanyag dobozba tehetem, vagy baj, ha nem éri levegő? [link]


Vagy például az is érdekel, hogy régen, mikor nagy bödön zsírt tartottak otthon simán csak a spájzban, az hogy nem romlott meg?


Minden érdekel, mindent meghallgatok.



#tárolás #spájzolás
2022. júl. 16. 14:01
 1/2 anonim ***** válasza:

A moly bele fog menni.

Amennyit spórolsz az előre vásárlással, annyit ráköltesz légmentes tárolókra.


Amúgy a zsír nem nagyon tud megromolni, hacsak nem szennyezett. Olaj ugyanez.

Molyosodás veszélye mindif fennáll. Tehetnéd üveg tárolóba de ennyit kb lehetetlen

2022. júl. 16. 20:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 A kérdező kommentje:
De légmentes tárolókban lehet úgy tárolni, hogy ne menjen bele moly?
2022. júl. 17. 07:19

További kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!