Philips darálós kávéfőző gyenge kávét csinál?
A legerősebb kávéból, a legerősebbre beállítva is gyengébbnek hat, pedig kevés vízzel csinálja.
Ezzel szemben a kapszulás, ami 10 vagy akár 10+ erősségű, nagyon ízletes kávét csinál, ami sokkal jobb.
Miért? Csak az tud erőset főzni?
Az az igazság, hogy nálunk is ez a helyzet. Nem vagyok egy barista, de azt határozottan érzem, hogy akár a kapszuláshoz, akár a vendéglátóhelyeken készített profi kávékhoz képest jóval hígabb a Philips gép kávéja (5 éve vettük 140ezerért szóval nem mondhatni hogy olcsó)
Megcsináltam a tisztítást, a szétszedhető dolgokat szétszedtem, vízkőmentesítés, tán egy hajszállal lett jobb. Most még én is a tömítéscserén gondolkodom, illetve sokkal jobban szét lehet kapni, ha a csavarokat is kihajtom, mindnen egyes alkatrészt kitisztítani, főleg a darálót. Van róla YouTube videó. Aztán meglátjuk. Ha isteni lesz újra a kávé, beszámolok róla :D
8# Én nem sokkal a kérdés kiírása után megfejtettem: Illy kávébab kell bele. :) Nagyon erős és karakteres. A szüleim vettek bele mindig olcsó(bb) kávékat (Tchibo, Omnia) persze hogy jellegtelen volt.
Most tökéletes.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!