Málnát meg kell mosni fogyasztás előtt?
Hát, nem árt. Ha nem kesztyűs kézzel szedik le, akkor nagyobb kockázatot rejt.
De van logika abban is, hogy a többit igen.
A cseresznyét lefoshatják a madarak. Tehát, ha látszólag nem is kifejezetten ürülékes, de nyomokban tartalmazhat a felszíne :)
Az eper túl közel nő a talajhoz, és régebben szerették trágyázni is. Akár emberi trágyával is. Voltak is ebből szalmonellás esetek. De nem hinném, hogy manapság már csinálnák ezt. A mosás szokása azonban megmaradt.
Meg szoktam mosni, mint ahogy minden gyümölcsöt megmosok mindig, aminek a héját is fogyasztjuk.
Igaz, a málnát csak óvatosan, kisebb vízsugárral mosom, mert valóban nagyon könnyen szétesik, ami nemcsak gusztustalanná teszi, de az ízét is elrontja szerintem.
Amit a kertedben szedsz le permetszerrel nem volt kezelve és tiszta a kezed azt nem kell
Minden mast meg kell
Igen, le kell. Akkor is, ha te termeszted, mert mindenféle baktériumok lehetnek rajta - oké, most nem nagy az esélye, hogy pont te kapsz el valami agyevő vackot, de igazából még az is megtörténhet. Ahogy megtörténik sok emberrel évente.
Ez a megfázás pedig nem tudom, hogy jön ide, én megmosom, amit megeszek, mégse szoktam beteg lenni. A mosatlan zöldség-gyümölcs nem olyan baktériumokat tartalmazhat, amelyek megfázást okoznak, tehát ha mosatlanul eszed még véletlenül sem az ellen fejleszt ki védelmet az immunrendszered, ergo nincs összefüggés 🤣
Dehogy kell. A málna nagyon gyenge gyümölcs, összetöröd a mosással.
Kosz... meg baktérium... hagyjuk már! Gyerekkoromban 3 napig be se mentem a házba, azt ettem amit találtam a kertben. Mikor mi ért be. Szánalmas ez a hülyebiztos világ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!