Ha a darálthúst 2 nappal a szavatossági idő lejárta után tudtam betenni a fagyasztóba még ehető lehet vagy jobb kidobni?
Mennyi ideig volt a hutoben vasarlas utan?
Sztem a 2 nappal meg nem is lenne gond, de az, h mennyi ideig volt hutoben, az igen. Plusz nem tudjuk, h volt-e ujracsomagolva, lefagyasztva-kiolvasztva az uzletben.
Fagyaszd le, s majd ha kiolvasztod kesobb, a szaga alapjan eldontod. Barmifele ketseg eseten dobd ki.
A védőgázas csomagolásúakat én eleve nem tenném fagyasztóba. Kétszer próbálkoztam lefagyasztani ilyet, mindkétszer felrobbant, kidurrant a doboz tetején a fólia.
Amúgy meg próba szerencse. Ha megbuggyan egy hús, és utána rendesen meg van főzve/sütve, annak elfogyasztása nem jelent veszélyt az emberre nézve. Ha el is szaporodik benne valami, a hőkezelés miatt tuti hogy elpusztul. Legrosszabb ami történhet, hogy megváltozik az íze, ami miatt nem érezzük finomnak. Szóval legrosszabb esetben kukában végzi a vele elkészített étel. Ha ez belefér, nem félnapi meló és több ezer Forintnyi alapanyag megy vele a kukába, akkor megéri vele próbálkozni.
Eredeti csomagolásban ritkán teszem be (eddig nem volt gond), általában kilósat veszek és elfelezve bezacskózom.
Hát majd meglátom milyen lesz, köszönöm
" Ha megbuggyan egy hús, és utána rendesen meg van főzve/sütve, annak elfogyasztása nem jelent veszélyt az emberre nézve. Ha el is szaporodik benne valami, a hőkezelés miatt tuti hogy elpusztul. "
Ez a legjobb módszer arra, ogy kapjon valaki ételmérgezést!
A romlott húsnál a hús bomlástermékei a mérgezöek, nem a benne lévö baktériumok, ezek a méreganyagon meg semmmiféle hökezeléssel nem tüntethetöek el.
(A fagyasztáskor felrobbant védögázas csomagolás szintén nem hihetö, minden gáz hütéskor összehúzódik, nem kitágul!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!