Az Európai emberek többségében miért nem ettek meg úgy tücsköt-bogarat a múltban sem mint ahogy most keleti országokban látni?
Miért ne ettek volna?
"De a rovarevés a történelem során Európában is bevett volt, sőt, csemegének számított. Először Arisztotelész említi, aki még arra is felhívta a figyelmet, hogy a nőstény kabóca a benne lévő tojások miatt ízletesebb, mint a hím. De a római Plinius is írt egy római lakomák csemegéjének számító rovarfogásról. A vallási tradíciókban is megjelenik, Mózes harmadik könyve például megengedő bizonyos fajtákkal szemben, de iszlám és zsidó szövegek alapján is elfogadott étel volt a rovar, elsősorban a sáska.
(...)
Kassák Lajos például az Egy ember élete című önéletrajzi regényében a huszadik század eleji Brüsszel utcai rovarárusairól ír: „[...] az utcákon pedig kofaemberek jártak összevissza kis kocsikkal, mint a zöldségárusok, és sárgára sült, nagy bajuszú cincérbogarakat árultak literszámra. [...]
A nagy halomba szórt bogarakat stanicliba mérték, s egy ilyen adag elég volt ahhoz, hogy valamennyire lecsillapítsuk éhségünket.
Talán nem véletlen, hogy Heston Blumenthalnak, a világhírű angol séfnek is ezzel az időszakkal, a viktoriánus korral kapcsolatban jutott eszébe rovarmenüt készíteni."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!