Mi a különbség a szlovák és a görög juhtúró ízében?
Nem tudom milyen a görög juhtúró, bocsáss meg!
Azt viszont tudom, hogy a szlovák juhtúró hajszálnyit sem édes, hanem kifejezetten sós. Nem kicsit, nagyon, viszont a szlovák az igazi, hamisítatlan juhtúró.
De a juhtúrót nem is szokás töményen enni - ahogy az aranyárban levő szarvasgombát sem, vagy az olasz Parmezánt sem - hanem kizárólag ízesítésre használják, arra viszont tökéletes!
Görög juhtúrót még (szerintem) nem ettem, de a szlovák, az kimondottan sós.
16.00 - és válaszadó: "a juhtúrót nem szokás töményen enni", csak mondjuk egy félbevágott kiflit jó ujjnyi vastagon megkenünk vele, megszórjuk újhagymakarikákkal, és ráborítjuk a kifli másik, szintén juhtúróval megkent felét. Aztán jól beleharapunk. Ugyanitt a körözöttet is majdnem szentségtörés tehéntúróból készíteni. Üdv: egy szlovákiai
#3
Egészségedre, ha te így eszed!:)...nem tiltja a törvény!
Ettől még nem ez a jellemző és a receptek sem így szólnak (még sztrapacskára sem teszünk ujjnyi vastagon és a juhtúrós pogácsába is 1/3-ot teszünk)
Üdv: Egy felvidéki
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!