A sencha tea az a sima zöld tea?
Hmm, érdekes. Pedig nem olcsó.
Csak azért kérdezem, mert azt írják, nagyon jó a bőrre. Nekem van általában zöld teám itthon, gyakran iszom, mosakodásra még gyakrabban használom és valóban szépíti a bőrt legalábbis külsőleges használatnál azonnal látszik a javulás. De azért olyan porcelán bőröm nincs, mint a japán nőknek, de ha a sencha tea még jobb erre, talán tennék egy próbát.
A zöld tea ízét nagyon szeretem.
Rothadt falevél ízt nem szeretnék ízlelni.
Nem baj, mindkét válasz hasznos :)
Na de, akkor melyiket ajánlanátok jobban börápoláshoz?
Vagy nem sokban különbözhet a sima zöld teától?
Szia! Megint az 1-es vagyok.
Ha nem szeretnéd ezt az ízt akkor maxmimum egy próbányit igyál, a bőrre való hatását nem ismerem, én leginkább inni szoktam a zöld teákat.
3-as válaszoló, azt mondani hogy tévedek, egyrészt azért butaság, mert ízlésről nem vitatkozunk, lehet hogy ami neked a kedvenced az nekem elviselhetetlen, másrészt az biztos hogy ha szétnézel ilyen teasznob oldalakon ott is ilyeneket fogsz találni:
"A senchák egyértelműen a teák kesernyésebb oldalát mutatják nekünk, de ez a kesernyésség, ha a másik oldalról gazdag utóízekkel párosul kellemesen frissít, másrészt az utóízek mindig édesek."
Tehát kifejezetten a keserűbb, "zöld" ízű tea. A szaga szintén ilyen.
Az sem valós, hogy egész tealevél lenne a sencha. Az egész tealevél így néz ki:
Hosszabb szálak vannak benne igen, de korántsem egész levelek.
Kérdező: Egy kis adalék, a sencha még kifejezetten az olcsóbb zöldteák közé tartozik. Ezért is szedik géppel. A bőr kérdésben ne haragudj hogy nem tudok érdemit mondani, de fogalmam sincs hogy mivel ápolják az arcukat, viszont ezzel kapcsolatban lehet hogy érdemesebb lenne szétnézni pl.: a táplálkozásuk környékén.
Köszi a válaszokat mindenkinek :)
Hát, az a táplálkozás...sajnos itt elég nehezen megvalósitható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!