A pókháló ehető?
Figyelt kérdés
Gondolkodtam melyik kategóriába írjam ki, végül ide került.
Csak eszembe jutott, ki tudja honnan, vajon meg lehet-e enni a pókhálót?
Van e tekintetben különbség a 2 napos, és az 5 éves pókháló között, ami a padláson aszalódik?
(Én is nevetek saját magamon.)
2022. febr. 24. 15:07
1/6 anonim válasza:
A faág is ehető, éppenséggel semmire nem mész vele.
De minél porosabb a pókháló, annyival több bacit eszel meg.
3/6 anonim válasza:
Nagyrészt fehérjéből állnak a fonalak, szóval ehetőnek ehető, meg is tudod emészteni. A tápanyagtartala, meg hogy egyáltalán miért van erre gusztusod, az már más kérdés.
4/6 NTBS válasza:
Valószínűleg igen, bár én nem merném megenni. Félnék a fertőzéstől.
5/6 anonim válasza:
A pókok többsége is ehető, abban legalább friss a pókháló anyagát képező fehérje (ami a levegőn szilárdul meg)
A szabadban lévő pókháló már szennyezett... a mosatlan, poros gyümölcsöt is meg lehet enni, de nem ajánlott.
Pókhálót szüretelni ősszel érdemes, amikor szép kövér fürtöket is lehet találni, közismert elnevezése: ökörnyál.
6/6 anonim válasza:
Persze, hogy ehető . Én ma reggelre is azt ettem 3 éveset .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!