Én pont a fokhagyma miatt utáltam. Semmi íze nem volt, csak fokhagyma.
Most szeretem, fokhagyma nélkül, végre érzem az igazi ízét.
Én pl a túlfőzött zöldségeket rühellem.
Magával a spenóttal nincs bajom, azt nem szeretem ha ilyen khaki zöld és kb minden kifőtt belőle
Ahogy készítem:
1.
pár mm vizet eresztek egy serpenyőbe, és adok hozzá egy fej apróra szelt fokhagymát. Beledobom a nyers spenótot, és kb 20 másodpercig főzöm, amíg elengedi magát. leszűröm és lemezes sóval tálalom.
Reggelihez tükörtojás és piritós mellé, vagy pl steakhez köretnek ideális.
2.
nyersen korábban főzött, hideg maradék rizst/kölest/kuszkuszt, reszelt répát, ciromlevet teszek mellé, és salátának tökéletes
3.
gombával ugyanúgy csak épp meggőzölve megfonnyasztom, tejszínt teszek hozzá és spaghettin, parmezánnal esszük
4.
Csirke curry-t.
1 édesburgonyát és 2 sárgarépát megfőzöm. aztán olajon megpirítok szegfűszeget, fahéjrudat, kardamon magot, borsot, chilli flaket. beleteszek 4 csirkecombot, 2be vágva. Ha megpirult, az előgőzött zöldséget ráborítom, adok neki egy kis curry port és sót is, meg egy bögre vizet.
Ha szép lassan megfőtt, kis paradicsom pürét neki, aztán tálalás előtt rádobni a nyers spenótot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!