Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Legtöbb ember miért nem...

Legtöbb ember miért nem szereti a spenótot?

Figyelt kérdés

2022. febr. 19. 10:37
1 2
 11/20 NTBS ***** válasza:
77%
Gyerekkori kényszeretetés.
2022. febr. 19. 11:57
 12/20 anonim ***** válasza:
92%
A spenotnak van egy kicsit kesernyés ize. Ezt a (föleg kis-)gyerekek sokkal intenzivebben érzik mint a felnöttek. (A nem jo elkészitések egy másik kategoria!)
2022. febr. 19. 12:06
 13/20 anonim ***** válasza:
92%

Én pont a fokhagyma miatt utáltam. Semmi íze nem volt, csak fokhagyma.

Most szeretem, fokhagyma nélkül, végre érzem az igazi ízét.

2022. febr. 19. 12:32
 14/20 anonim ***** válasza:
100%
Én gyerekként nem szerettem, felnőttként kimondottan szeretem (de csak én, férjem meg nem enné.)
2022. febr. 19. 14:44
 15/20 anonim ***** válasza:
92%
Mert nem ettek jól elkészítve. Ha csak a menzásat ismerném, amiben több volt a tejes lisztcsomó mint a spenót én se szeretném
2022. febr. 19. 14:47
 16/20 anonim ***** válasza:
71%
A nagy igazság az, hogy az ízét valóban a fokhagyma adja. Különben totál semleges fű íze van (szerintem.)
2022. febr. 19. 14:54
 17/20 anonim ***** válasza:
79%

Én pl a túlfőzött zöldségeket rühellem.

Magával a spenóttal nincs bajom, azt nem szeretem ha ilyen khaki zöld és kb minden kifőtt belőle

Ahogy készítem:

1.

pár mm vizet eresztek egy serpenyőbe, és adok hozzá egy fej apróra szelt fokhagymát. Beledobom a nyers spenótot, és kb 20 másodpercig főzöm, amíg elengedi magát. leszűröm és lemezes sóval tálalom.

Reggelihez tükörtojás és piritós mellé, vagy pl steakhez köretnek ideális.

2.

nyersen korábban főzött, hideg maradék rizst/kölest/kuszkuszt, reszelt répát, ciromlevet teszek mellé, és salátának tökéletes

3.

gombával ugyanúgy csak épp meggőzölve megfonnyasztom, tejszínt teszek hozzá és spaghettin, parmezánnal esszük

4.

Csirke curry-t.

1 édesburgonyát és 2 sárgarépát megfőzöm. aztán olajon megpirítok szegfűszeget, fahéjrudat, kardamon magot, borsot, chilli flaket. beleteszek 4 csirkecombot, 2be vágva. Ha megpirult, az előgőzött zöldséget ráborítom, adok neki egy kis curry port és sót is, meg egy bögre vizet.

Ha szép lassan megfőtt, kis paradicsom pürét neki, aztán tálalás előtt rádobni a nyers spenótot.

2022. febr. 19. 14:58
 18/20 anonim ***** válasza:
59%
Ez egy hazugság kérdésben megfogalmazva, vagy nagyon egyszerű lélek vagy. Honnan veszed ezt? Megkérdeztek erről legalább ezer embert? Ha belegondolsz, nem termesztenék, ha nem fogyna. Biztos van egy pár ember, aki nem szeret valamit, de ebből nem kell következtetéseket levonni.
2022. febr. 19. 18:42
 19/20 anonim ***** válasza:
91%
Húszéves koromig csak az undorító, szarrá fokhagymázott-zsemlézett menzás főzeléket ismertem, annak köszönhetően sokáig nem támadt kedvem kísérletezni a spenóttal. Most már szeretem (nincs is mit nem szeretni rajta, elvégre jóformán íztelen), salátákhoz és sütéshez egyaránt, de a főzeléket továbbra sem bírnám legyűrni.
2022. febr. 19. 21:11
 20/20 anonim ***** válasza:
Én is szeretem a spenótot, de a sóskát jobban. :)
2022. márc. 9. 19:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!