Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Van olyan pizza Veszprém...

Van olyan pizza Veszprém környékén, amin nincs olaj?

Figyelt kérdés

Veszprém mellett élek, eddig 4 pizzériától rendeltem pizzát, és mindegyik tetején úszott az olaj. Nem nagyon, csak annyira, hogy fény felé tartva csillogott a tetjük. Meg szoktam próbálni letörölni, de az a baj, hogy a pizzában is benne van ez. Ez azért nem jó, mert az én szervezetem nem bírja az olajat, egyik fajtát sem. Megeszek 2 ilyen szelet pizzát, és 20 perc múlva már futok is a WC-re. Ha magam csinálok itthon, akkor nem spricketek rá olajat, a tepsit se kenem ki vele, így meg tudom enni, nem hajt meg még egy egész pizza sem. Csak sokszor nincs időm csinálni, ezért rendelni szoktam valamit. Jó lenne, ha pizzát is tudnék rendelni.

Ismertek olyan pizzériát, ahol biztosan nem raknak rá/alá olajat?

2022. febr. 16. 13:34
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Nincs ilyen.

Az a baj, hogy nem a valóságról beszélsz.

A feltétekből sül ki zsiradék, és mivel sajt mindegyiken van, így valamennyi zsiradék mindnek lesz a tetején, hiszen a sajtnak aránylag magas a zsírtartalma.

Nincs olyan pizza, aminek lespriccelnék a tetejét olajjal. Ezt garantálom neked!

Nincs a bolygón az a retardált barom, aki atom fölöslegesen növelné a termékének az előállítási költségét, 800 ft-os olajjal, amikor alapból is teljesen fölösleges rá, és ezzel egy pizzéria, aminek ez a szakterülete, nyilvánvalóan tisztában is van.

A hasmenést is más okozhatja, valami más összetevő, vagy pszichés dolog, egy pizzában összességében nincs túl sok zsiradék.

Ezzel az erővel gyakorlatilag bármilyen átlag kajától hasmenésednek kéne lenni, úgyhogy erre ráfogni szimplán butaság.

(Egyébként a pizzatepsiket is jelentéktelen mennyiségű olajjal kenik ki, gyakorlatilag talán 3-4 csepp!!! az amit szétkennek rajta, de még szárazabb textúrát a kövön sülteknél lehet elérni. Ott abszolút nincs jelen az olaj a pizza alján. A tetején ettől függetlenül természetesen meg fog jelenni a feltétekből kisülő zsiradék, ez alól nincs kivétel.)

2022. febr. 16. 14:36
 2/4 A kérdező kommentje:

"Ezzel az erővel gyakorlatilag bármilyen átlag kajától hasmenésednek kéne lenni, úgyhogy erre ráfogni szimplán butaság."

Hasmenésem is van mindentől, amiben van olaj. Krumplit is már csak zsírban sütök, húsokat is, mert meghajtanak. Nutellát sem tudok enni, mert abban is olaj van, stb.. A családban anyai ágon mindenkire ez jellemző. Én bírtam 22 éves koromig, ami csoda, a legtöbben már gyerekként sem tudtam semmi olajosat enni.

Szóval akkor nincs benne olaj.

De akkor mi ül ki a tetején? Nem hiszem, hogy zsír. Volt már sokszor, hogy nem ettem meg frissen, hidegen elővettem, ugyanúgy csillogott és le tudtam törölni papírtörlővel, fel tudtam itatni. A zsír hidegen nem folyik. Ami van rajta csillogó olaj szerű valami, az igen. A kezem is csúszik tőle utána, szóval nem pára csapódik ki rá. Pontosan olyan, mint az olaj. És mivel meghajt, valószínűsítettem, hogy az. Semmi más nem hajt meg ezen kívül. Ha magam csinálok pizzát, és hagyom kihűlni, akkor a teteje nem csillog. Ha a sajtból ki is olvad a zsír, az opálos lesz, nem lehet felitatni hidegen. A pizzériákból rendeltekről pedig igen. Szóval valamit biztosan máshogy csinálnak, mint én itthon.

2022. febr. 16. 15:09
 3/4 anonim ***** válasza:
82%

Kérdezz rá, hogy miből csinálják.

A mai világban simán elképzelhető, hogy ráb@sznak valami reszelve kapható ótvar növényi okádékot, aminek a legfőbb összetevője a pálmazsír, ami növényi olaj, tehát végülis nem zsír, hanem olaj, meg a fagyás pontja is másabb mondjuk a sertészsírnál. Nem nagyon tudok másra gondolni.

Magában a tésztában van egy minimális olaj, ez szinte teljesen biztos, de ez nagyon kevés. Meg az benne van, nem ül ki a tetejére.

Az alsó fele akkor olajos, ha tepsiben sütik, de az is csak egy vékony filmréteg.

Ha kövön sült, akkor tipikusan extra száraz felületet kap az alja.

Tehát alapból kövönsültet keress.

Ha van kínálatban pl 4 sajtos pizzájuk, akkor jó eséllyel van "normális" mozzarellájuk (mármint nem bivaly tejből, de ahhoz képest viszonylag normális mozzarellájuk)

annak kb. fele zsírtartalma van mint egy átlag trappistának.

Hívd fel őket, csináltasd meg abból.

Más ötletem nincs.

De a tésztában akkor is lesz egy minimális.

De nem azt látod a tetején.

2022. febr. 16. 15:30
 4/4 anonim ***** válasza:

Van.

Elefánt Étterem - Ezt nagyon ajánlom. Nagyon finom a pizzájuk, is. :) Chill Bistro Étterem és Kávéház, Marica Cafe and Restaurant, GUSTO13 Bistro & Delicate, Pizza Dellarosso, Sport Pub, Sirály Pizzéria Étterem, Vörös Bölény Konyhája, Veszprémium, Metisz Kisvendéglő és Pizzéria, Su-Pi Étterem - Sushi és Pizza, Don Vito Pizza & Grill, Kebab Bár, Finom Pizza, Pizzéria-Lucifer II. Söröző, Fészek Söröző és Kisvendéglő, Gösser Söröző és Pizzéria, Panda Büfé, Pizza Plus, Cézár Pizzéria, Marco Polo Pizzéria, Griff Caffe Pizzéria és Pub, Krisztina Liget, Pizza6, Pizza Sütöde.

Ezek mint jók! :)

2022. márc. 5. 19:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!