Fagyi por nélkül hogyan lehet fagylaltott csinálni? Több választ is elfogadok! (fagyigép nélküli legyen légyszi)
fagyigép nem kell hozzá.
1 citrom leve és lereszelt héja
80 gramm cukor
400 gramm creme fraiche (szerintem íz alapján a tejföl is jó lesz, receptblogok szerint tejföl és tejszín keveréke)
egy maroknyi bazsalikom nagyon-nagyon alaposan összeszeletelve
ezeket összekeverni (a bazsalikomot elvileg nem szabad fémmel vágni, csak kerámiával, mert megbarnul, akiket nem érdekel a színe, rakják be a turmixgépbe, különben sosem lesz elég apró)
és hozzáadni 1 deci felvert tejszínt.
be a fagyasztóba.
aztán, akinek türelme van hozzá, fél óránként előveheti és átkevergetheti, majd újra és újra kb. négy órán át, mert akkor nem lesznek benne jégdarabok. de ezt a lépést kihagyva is jó.
Ehhez nem kell fagyigép:
Joghurtfagyi eperrel és málnával
Hozzávalók: személyenként: 2 dl natúr joghurt, 1 kk. citromlé, ízlés szerint édesítőszer, 20 dkg málna, 20 dkg eper, kevés pörkölt mogyoró.
Elkészítése: A joghurtot összekeverjük a citromlével és az édesítőszerrel, majd összeturmixoljuk a gyümölcsök felét és hozzáadjuk. Kis fagylaltos tálkákban fagyasztjuk le. Tálalás előtt 20 perccel kivesszük, hogy egy kicsit megpuhuljon. Epret és málnát halmozunk rá, majd megszórjuk apróra tört pirított mogyoróval.
Én a gyümifagyit úgy csinálom,hogy pépesítem a gyümit,rá egy kis joghurt/tej,be a fagyóba.:)
Aztán a csokifagyit meg úgy,hogy egy tojást szétválasztok,a tojásfehérjét felverem,a sárgájába teszek egy kanál kakaóport,és 1 kanál édesítőt,aztán össze a fehérjével.És be a fagyóba :D
Egy isteni vaníliafagylat:
Megjegyzés:Vanília rúd helyett elég egy csomag Dr Oetker Bourbon vaníliás cukor.Tejszínhab csak Hulala márkájú legyen....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!