Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Hogyan rendeltek tortát?

Hogyan rendeltek tortát?

Figyelt kérdés

Az utóbbi hónapokban több helyről is volt alkalmam tortarendelést bonyolítani és néha elég érdekes volt a menet. Ezért most felötlett bennem a kérdés, kvázi ilyen közvéleménykutatás jelleggel, hogy ki hogyan rendel tortát?

Írnék néhány szempontot és példát:

- keresgélsz referenciafotót, vagy teljesen te találod ki a kinézetét és megpróbálod átadni az ötleteid?

- kérsz tanácsot az ízek terén, vagy határozott elképzelést írsz nekik?

- megszabod a díszítést vagy rájuk bízod? Kérsz fotót a választható dekorokról, beszúrókról, gyertyákról?

- ha kérsz beszúró dekort/gyertyát, akkor a torta átvételekor választod ki vagy előre kéred már rendeléskor?

De ez csak pár szempont ami hirtelen eszembe jutott.

A kérdés miértje pedig azért ötlet fel bennem, csak hogy erre is írjak valamit mert jogosan merülhet fel benned a kérdés, hogy ez meg miért érdekel engem?! Szóval azért, mert némely cukrászdában érdekes sziutációk voltak abból, hogy milyen ízt, formát, dekort tudnak vagy akarnak megvalósítani. Volt pl egy cukrászda aki kijelentette, hogy ők nem tudnak mogyorókrémes tortát csinálni, nincs a választékban. Vagy korábban pl lehetett rendelni túrógombóc tortát, de már nem készítenek olyat, nincs a választékban (kb 10 évig mindig készítettek olyat, nem is egy sárkánygyümölcsös egzotikum azért...)

Sosem volt igazán nagyszabású rendelésem és elképzelésem, de voltak érdekes anomáliák az különböző helyeken.

Ha van érdekes sztori akkor az is jöhet kommentben. :)

2022. febr. 3. 15:38
 1/7 anonim ***** válasza:
37%

Szólok anyukámnak.

A fondanttal telepakolt akármilyen formatorták nem izgatnak.

Igy meg az is tuti, hogy nem lesz bent tej

2022. febr. 3. 15:46
 2/7 A kérdező kommentje:
#1-es válaszoló, itt most cukrászdai rendelésre irányult a kérdés... :) Egyébként egyáltalán nem muszáj fondantos tortát kérni, rengeteg másféle torta is létezik ám.
2022. febr. 3. 15:49
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos érdekes sztorival nem szolgálhatok!:(

Ritkán rendelek, mert ügyesen sütök.

Ha valamiért nem érek rá, akkor bemegyek abba a cukiba, amivel egyébként is meg vagyok elégedve és elmondom, hogy szeretnék egy X szeletes ilyen-olyan tortát kérni, mondjuk egy hét múlva szerdára.

Nem szoktam a formán variálni, nem veszek kisvonat- vagy péniszalakút, legfeljebb kerek vagy szögletes legyen és kész!

A tetejére kérek valamilyen feliratot, nőnek virágokat, gyereknek választok aranyos marcipán figurákat helyben, ha nem tetszenek elmegyek a Szamoshoz és ott veszem meg őket. Férfival nem "figurázok".

Otthon beteszem a számfigurás gyertyákat, beszúrok egy tűzijátékot és szevasz.

De volt már olyan is, hogy utolsó percben mentem Tescoba, Auchanba és ott vettem meg, mert elfelejtkeztem róla. Nem dőlt össze a világ!

2022. febr. 3. 16:01
 4/7 anonim ***** válasza:
86%

Vagy egy ismerősöm, aki egykor tanulóm volt.

Mára kizárólag tortákkal foglalkozik, semmi más cukrásztermék, csak torták, de az bármi, a legmagasabb színvonalig.

3 dolgot szoktam neki mondani: Az alapvető irányt (legyen csokis, vagy gyümölcsös, stb...)

a lényeg az íz, és hogy a pénz nem számít. Minden más rajta áll.

Eddig nem okozott csalódást.

2022. febr. 3. 16:21
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
*van
2022. febr. 3. 16:22
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

A kérdésedre nagyon egyszerű, ugyanakkor nem sokat mondó a válaszom: így is, úgy is, változó. Nyilván ha megtetszik egy torta az oldalukon, akkor azt mondom, hogy olyat kérek. Ha viszont nincs olyan ami tetszik, akkor kitalálok én, vagy rájuk bízom.

Amit leírtál, az mind helyzet függő nálam, ugyanakkor szerintem teljesen rendben van, ha ezeket megkérdezed. Hidd el, itt nem veled van a baj, hanem a cukrászdák hozzállásával

2022. febr. 3. 18:49
 7/7 anonim ***** válasza:
91%

Nem igazán értem a problémádat. Minden helyen van egy választék, amiből dolgoznak. Ha nincs közte a mogyorokremes, akkor nem csinálnak neked. Az oka nagyon egyszeru: alapanyagot beszerezni, árat kalkulálni egy tortára időigényes, így drága, tehát nem éri meg nekik.

Különleges formatorta: időigényes, emiatt drága, plusz a szabdalt miatt sok a veszteség. Plusz olyan ember kell hozzá, akiket nagyon megy a dolog.

Dekoracio: megintcsak abból tud dolgozni, ami van. Ha 100 megrendelőből 99nek a piros/sarga/rozsaszin marcipán rózsa az igénye, akkor nem fog az 1 kedvéért lila marcipán liliomot beszerezni. Idő és pénz ez is.

Ritkán rendelek, mert tudok sütni, de ha mégis, akkor azt azért teszem, mert adott ízt akarom, ergo ebben nem kérek tanácsot. Kinézetre az egyszerű híve vagyok, nekem nem kell extra dekor rá és a formatortakert se vagyok oda.

2022. febr. 3. 19:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!